Vlasnik Evertona naredio: Kupite Dijega Kostu!

Everton se ne šali - nadapač za Ligu šampiona? Klub iz Liverpula planira da uzburka tržište, da li sa ovim pojačanjem mogu do top četiri u Premijer ligi? Farhad Moširi želi kapitalna pojačanja ovog leta!

Fudbal 07.07.2019 | 19:36
Vlasnik Evertona naredio: Kupite Dijega Kostu!
Everton planira "bombu".

Naime, prema pisanjima "Dejli mejla", oni su se nameračili na Dijega Koštu i odlučni su u nameri da ga dovedu u svoje redove. Vlasnik kluba Farad Moširi želi da napravi veliku kupovinu kojom bi stavio do znanja ostalim klubovima da su "karamele" pretendent na najviše pozicije, a ovaj napadač bi svakako garantovao golove.

Oni su još 2017. želeli da potpišu naturalizovanog Španca, tada je ipak izabrao da će pričekati na Atletiko Madrid, a sada je situacija drugačija.

Njegov odnos sa crveno-belima ukazuje da bi igrač mogao da napusti klub, oni nemaju više strpljenja za njegove ispade, a Everton čeka "iza ćoška". On je pokazao da može da pravi razliku u Premijer ligi, osvojio je dve titule dok je igrao za Čelsi, ali se i tamo rastao u lošim odnosima...

Košta je napunio 30 godina, iskusan je i doneo bi klubu iz Liverpula kvalitet kakav im nedostaje u napadu. Sa njim bi ekipa delovala zaokruženo, i već ove sezone bi, nakon prošlogodišnjeg "uigravanja", mogli da se nadmeću za mesto među najbolje četiri ekipe.

Dosad se aktivnost tima koji sa klupe predvodi Marko Silva u ovom prelaznom roku svela na zvaničnu kupovinu Andrea Gomeša iz Barselone, koji je pristigao za 25 milona evra.

Još jedno pojačanje iz vrha španskog fudbala svakako bi značilo njihovu ozbiljnost, a videćemo da li će nepredvidivi napadač izabrati povratak na "Ostrvo".

Madridskom Atletiku se u poslednja 24 časa sve vrti oko napadača! Antoan Grizman je obavestio klupsku upravu da će platiti otkupnu klauzulu i da se seli u Barselonu, Alvaro Morata je definitivno postao igrač Atletika za ukupno 63.000.000 evra, srpskog Orlića Ivan Šaponjića sati dele od potpisa, a Rohiblankose bi mogao da napusti - Dijego Kosta.

To je želja Evertonovog gazde Farhada Moširija. Iranski biznismen s britanskim pasošem namerio je da ovog leta sportski sektor angažuje samo kapitalna pojačanja za narednu sezonu, a njegova višegodišnja želja je upravo temperamentni španski reprezentativac. Ako prethodnih godina nije bilo realno da Kostasleti na Gudison Park, čini se da bi sada mogao da bude nikad bliži potpisu. Nije imao dobru godinu iza sebe, a Atletiko se nalazi u fazi ozbiljnog osvežavanja u svim linijama tima i Kosta bi mogao da plati ceh zbog svog ponašanja i slabijih izdanja na terenu, ali i činjenice da još nije odradio suspenziju od osam utakmica zbog vređanja sudije u derbiju protiv Barselone.

Moširi je već obavio razgovor s sportskim direktorom Evertona Marselom Brandsom i poručio mu da Kosta mora da bude glavna meta ovog leta i da je za to spreman da izdvoji novac. Takođe mu je poručio da će se napraviti zaokret u poslovanju i da se više neće izdvajati ogromne sume novca za igrače sumnjivog kvaliteta, odnosno da kasa neće raditi non-stop.

Kosta je proveo kontroverzne, ali i uspešne tri godine u Čelsiju, gde je osvojio dve Premijer lige pod vođstvom Žozea Murinja i Antonija Kontea, koji ga je na kraju oterao sa Stamford Bridža. Te 2017. godine Kosta je umalo potpisao za Everton, ali je ipak poziv Dijega Simeonea promenio njegov kurs.

Svima je na Gudisonu jasno da bi Kostin dolazak predstavljao veliki rizik, ali kako je jedna od retko dostupnih „devetki“ s pedigreom, pokušaće da ga angažuju.

To znači da će Everton sigurno pokušati da se otarasi prekobrojnih ofanzivaca kao što su Janik Bolasi, Kevin Miralas, Dženk Tosun i Umar Nijase.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar