WБ: Серена и Мари испраћени овацијама!

Микс звезда функционише! Публика на Централном терену Вимблдона још је поздрављала Роџера Федерера и Луку Пуја после њиховог дуела трећег кола, када се огласио спикер.

Тенис 07.07.2019 | 14:39
WБ: Серена и Мари испраћени овацијама!
Када је најавио да ће имати прилике да на истом месту гледају још један меч, који је остављен за распоред у зависности од стања на теренима, проломио се урлик одушевљења.

Љубитељи тениса добили су посластицу, меч у миксу Серене Вилијамс и Ендија Марија против Андреаса Миеса и Алексе Гуарачи.

Двоје бивших бројева 1 светског тениса удруженим снагама у нападу на титулу у миксу, обоје после проблема са повредама последњих година, за публику, ништа лепше.

И Британац и Американка нису имали проблема, победили су са 6:4, 6:1 после 79 минута игре. Добили су овације са трибина, заслужено.

За Ендија је то било посебно искуство, јер се на Централни терен вратио после тачно 724 дана и оног дуела четвртфинала са Семом Кверијем који је завршио храмајући.

„За мене је било сјајно искуство да се вратим на Централни терен са Сереном после тешке године за мене. Било је прелепо, уживао сам у сваком тренутку“, каже тенисер из Данблејна.

Заједно имају девет тријумфа на Вимблдону у синглу, иако никад нису играли показали су да су добар тандем.

„Када идете ка крају меча и када имате контролу резултата, лакше је опустити се и уживати у сваком поену, док смо у првом сету обоје били озбиљни, јер смо желели да победимо“, додао је Мари.

Никада један меч у миксу овде није привукао толико пажње. И Серена је признала да јој је било необично.

„У једном моменту осетила сам да смо под великим притиском. О, боже, па ја морам да одиграм добро јер овај меч је толико привукао пажње да бих га и ја , да сам неутрална, сигурно волела да гледам. Нисам била спремна да будем део тога, већ да гледам са стране. Можда ћу покушати да нађем видео и да све на миру погледам“, поручила је Вилијамсова.

У шеснаестини финала играју са Французом Франком Мартаном и Американком Ракел Атаво.

За Ендија, микс је сада све, јер је претходно поражен у дублу са Пјер-Игом Ербером од Франка Шкугора и Николе Мектића.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар