WB: Serena i Mari ispraćeni ovacijama!

Miks zvezda funkcioniše! Publika na Centralnom terenu Vimbldona još je pozdravljala Rodžera Federera i Luku Puja posle njihovog duela trećeg kola, kada se oglasio spiker.

Tenis 07.07.2019 | 14:39
WB: Serena i Mari ispraćeni ovacijama!
Kada je najavio da će imati prilike da na istom mestu gledaju još jedan meč, koji je ostavljen za raspored u zavisnosti od stanja na terenima, prolomio se urlik oduševljenja.

Ljubitelji tenisa dobili su poslasticu, meč u miksu Serene Vilijams i Endija Marija protiv Andreasa Miesa i Alekse Guarači.

Dvoje bivših brojeva 1 svetskog tenisa udruženim snagama u napadu na titulu u miksu, oboje posle problema sa povredama poslednjih godina, za publiku, ništa lepše.

I Britanac i Amerikanka nisu imali problema, pobedili su sa 6:4, 6:1 posle 79 minuta igre. Dobili su ovacije sa tribina, zasluženo.

Za Endija je to bilo posebno iskustvo, jer se na Centralni teren vratio posle tačno 724 dana i onog duela četvrtfinala sa Semom Kverijem koji je završio hramajući.

„Za mene je bilo sjajno iskustvo da se vratim na Centralni teren sa Serenom posle teške godine za mene. Bilo je prelepo, uživao sam u svakom trenutku“, kaže teniser iz Danblejna.

Zajedno imaju devet trijumfa na Vimbldonu u singlu, iako nikad nisu igrali pokazali su da su dobar tandem.

„Kada idete ka kraju meča i kada imate kontrolu rezultata, lakše je opustiti se i uživati u svakom poenu, dok smo u prvom setu oboje bili ozbiljni, jer smo želeli da pobedimo“, dodao je Mari.

Nikada jedan meč u miksu ovde nije privukao toliko pažnje. I Serena je priznala da joj je bilo neobično.

„U jednom momentu osetila sam da smo pod velikim pritiskom. O, bože, pa ja moram da odigram dobro jer ovaj meč je toliko privukao pažnje da bih ga i ja , da sam neutralna, sigurno volela da gledam. Nisam bila spremna da budem deo toga, već da gledam sa strane. Možda ću pokušati da nađem video i da sve na miru pogledam“, poručila je Vilijamsova.

U šesnaestini finala igraju sa Francuzom Frankom Martanom i Amerikankom Rakel Atavo.

Za Endija, miks je sada sve, jer je prethodno poražen u dublu sa Pjer-Igom Erberom od Franka Škugora i Nikole Mektića.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar