Бомба: Шапоњић у Атлетику!

Српски фудбалер Иван Шапоњић напустиће Бенфику и постати нови члан мадридског Атлетика, пише шпански Ас.  Уместо Николе Калинића! Србин у понедељак завршава неочекивани трансфер, у Мадриду ће играти најперспективнији нападачи Србије.

Фудбал 07.07.2019 | 18:46
Бомба: Шапоњић у Атлетику!
Атлетико Мадрид је на тржишту тражио нападача који може да ускаче са клупе уместо Алвара Морате и Дијега Косте пошто ће Никола Калинић напустити екипу.

Избор управе Мадриђана био је спрски нападач који игра у Бенфици, а његово име је Иван Шапоњић. Шапоњић је 2015. године био члан селекције Србије до 20 година која је постала светски шампион.

Тада седамнаестогодишњак, постигао је два поготка и то један у полуфиналу против Малија.Убрзо је напустио београдски Партизан и постао члан Бенфике, која га је платила три милиона евра.

Ас каже да су се две стране све договориле и да се очекује да Шапоњић ускоро стигне у Мадрид на лекарске прегледе, али да финансијски детаљи још увек нису објављени.

Право с неба, па у ребра – Иван Шапоњић каријеру наставља у Атлетику!

Иван Шапоњић је на путу остваривања трансфера каријере.

Млади српски репрезентативац је, према писањима "Марке", на прагу потписивања уговора са Атлетико Мадридом. Шпанци желе да комплетирају напад, а то ће и учинити довођењем још једног фудбалера из Бенфике, након што клуб напусти Никола Калинић, још један Балканац, који је на излазним вратима.

Још увек није познато да ли је овај трансфер део посла којим су "јорганџије" регрутовале Жоаа Феликса, али чињеница је да Србин пристиже из истог клуба и то свега неколико дана након реализације великог договора.

Шапоњић није успео да се докаже у Португалу, није му ни пружена довољно добра шанса за то, па је слично као и Лука Јовић потврду морао да тражи на позајмицама. 

Ипак, он није пружао партије попут свог саиграча из репрезентације, али је заобилазним путем дошао до прилике да пређе у редове вицешампиона Шпаније. Нападач би требало да потпише уговор сутра, када ће се и прикључити новим саиграчима, није се појавио на припремама Бенфике и чини се да је читава ствар решена.

Након одласка из Партизан отишао је у Бенфику, није уписивао много наступа, па је послат на позајмиц у Зулте Варагем, а у Лисабону је по повратку добијао шансу "на кашичицу" и више је играо за резервни тим.

Ово ће за њега бити нови почетак, Атлетико чека пост-Гризманова ера, а могуће је да ће добити више минута у реконструисаном саставу, поготово уколико и Дијего Кошта напусти екипу.

Шпански Ас истиче да је договор већ постигнут, а Шапоњић ће Мадрид стићи са задатком да одмени Николу Калинића на позицији трећег шпица у екипи Дијега Симеонеа, пошто су Дијего Коста и Алваро Мората, кога су Јорганџије баш недавно платиле Челсију 56.000.000 откупиле од Челсија с тим да су још 7.000.000 евра дали раније за једногодишњу позајмицу.

Калинић је званично још ту, али се спекулише да ће овог елта вероватно пут Турске, па Чолу треба још једна опција, а Атлетико јесте тим који је умео да ризикује са талентованим нападачима. Ризикује и сам Шапоњић, јер мало је тимова у којима је теже изборити се за место на терену, али са друге стране – како одбити позив са стадиона Ванда Метрополитано?

Финансијски детаљи трансфера нису још нису познати, Ас само истиче да договор постоји и да ће Бенфика задржати и проценте од наредне продаје 21-годишњег нападача. Наводи се и да су лисабонски Орлови још у јануару имали понуде из Ајакса и Андерлехта, али да су Португалци одбили, јер су се плашили да не направе исту грешку као и са Луком Јовићем, кога су за мале паре пустили у Ајнтрахт да би овог лета немоћно гледали како за 60.000.000 евра прелази у Реал.

Атлетико је пак успео. Већ неко време је пратио игре момка из Нове Вароши и на крају проценио да се у некадашњег Партизановог голгетера вреди опкладити. Последњих дана преговори су интензивирани, па би Шапоњић  већ у наредних неколико сати могао да допутује у Мадрид на лекарске прегледе. Ас у представљању новог играча наводи да Ивана многи пореде са Маријем Манџукићем?

Иначе, медији на Пиринејима пишу и да Симеоне још није одустао ни од Интеровог Маура Икардија, али додаји и да Евертонов вазда Фархад Мошири инсистира на повратку Дијега Косте у Премијер лигу. Та два потенцијална трансфера ипак не би требало да утичу на Шапоњићев статус, јер је он пројектован за трећег шпица, а Коста и Икарди су ипак играчи за статус голгетера број један.

Шапоњић је број три. Али свакако је ово огромна прилика за младог нападача. Можда чак и већа од свих којима је могао да се нада после не баш успешне епизоде у Лисабону где је углавном играо за Б тим.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар