Bomba: Šaponjić u Atletiku!

Srpski fudbaler Ivan Šaponjić napustiće Benfiku i postati novi član madridskog Atletika, piše španski As.  Umesto Nikole Kalinića! Srbin u ponedeljak završava neočekivani transfer, u Madridu će igrati najperspektivniji napadači Srbije.

Fudbal 07.07.2019 | 18:46
Bomba: Šaponjić u Atletiku!
Atletiko Madrid je na tržištu tražio napadača koji može da uskače sa klupe umesto Alvara Morate i Dijega Koste pošto će Nikola Kalinić napustiti ekipu.

Izbor uprave Madriđana bio je sprski napadač koji igra u Benfici, a njegovo ime je Ivan Šaponjić. Šaponjić je 2015. godine bio član selekcije Srbije do 20 godina koja je postala svetski šampion.

Tada sedamnaestogodišnjak, postigao je dva pogotka i to jedan u polufinalu protiv Malija.Ubrzo je napustio beogradski Partizan i postao član Benfike, koja ga je platila tri miliona evra.

As kaže da su se dve strane sve dogovorile i da se očekuje da Šaponjić uskoro stigne u Madrid na lekarske preglede, ali da finansijski detalji još uvek nisu objavljeni.

Pravo s neba, pa u rebra – Ivan Šaponjić karijeru nastavlja u Atletiku!

Ivan Šaponjić je na putu ostvarivanja transfera karijere.

Mladi srpski reprezentativac je, prema pisanjima "Marke", na pragu potpisivanja ugovora sa Atletiko Madridom. Španci žele da kompletiraju napad, a to će i učiniti dovođenjem još jednog fudbalera iz Benfike, nakon što klub napusti Nikola Kalinić, još jedan Balkanac, koji je na izlaznim vratima.

Još uvek nije poznato da li je ovaj transfer deo posla kojim su "jorgandžije" regrutovale Žoaa Feliksa, ali činjenica je da Srbin pristiže iz istog kluba i to svega nekoliko dana nakon realizacije velikog dogovora.

Šaponjić nije uspeo da se dokaže u Portugalu, nije mu ni pružena dovoljno dobra šansa za to, pa je slično kao i Luka Jović potvrdu morao da traži na pozajmicama. 

Ipak, on nije pružao partije poput svog saigrača iz reprezentacije, ali je zaobilaznim putem došao do prilike da pređe u redove vicešampiona Španije. Napadač bi trebalo da potpiše ugovor sutra, kada će se i priključiti novim saigračima, nije se pojavio na pripremama Benfike i čini se da je čitava stvar rešena.

Nakon odlaska iz Partizan otišao je u Benfiku, nije upisivao mnogo nastupa, pa je poslat na pozajmic u Zulte Varagem, a u Lisabonu je po povratku dobijao šansu "na kašičicu" i više je igrao za rezervni tim.

Ovo će za njega biti novi početak, Atletiko čeka post-Grizmanova era, a moguće je da će dobiti više minuta u rekonstruisanom sastavu, pogotovo ukoliko i Dijego Košta napusti ekipu.

Španski As ističe da je dogovor već postignut, a Šaponjić će Madrid stići sa zadatkom da odmeni Nikolu Kalinića na poziciji trećeg špica u ekipi Dijega Simeonea, pošto su Dijego Kosta i Alvaro Morata, koga su Jorgandžije baš nedavno platile Čelsiju 56.000.000 otkupile od Čelsija s tim da su još 7.000.000 evra dali ranije za jednogodišnju pozajmicu.

Kalinić je zvanično još tu, ali se spekuliše da će ovog elta verovatno put Turske, pa Čolu treba još jedna opcija, a Atletiko jeste tim koji je umeo da rizikuje sa talentovanim napadačima. Rizikuje i sam Šaponjić, jer malo je timova u kojima je teže izboriti se za mesto na terenu, ali sa druge strane – kako odbiti poziv sa stadiona Vanda Metropolitano?

Finansijski detalji transfera nisu još nisu poznati, As samo ističe da dogovor postoji i da će Benfika zadržati i procente od naredne prodaje 21-godišnjeg napadača. Navodi se i da su lisabonski Orlovi još u januaru imali ponude iz Ajaksa i Anderlehta, ali da su Portugalci odbili, jer su se plašili da ne naprave istu grešku kao i sa Lukom Jovićem, koga su za male pare pustili u Ajntraht da bi ovog leta nemoćno gledali kako za 60.000.000 evra prelazi u Real.

Atletiko je pak uspeo. Već neko vreme je pratio igre momka iz Nove Varoši i na kraju procenio da se u nekadašnjeg Partizanovog golgetera vredi opkladiti. Poslednjih dana pregovori su intenzivirani, pa bi Šaponjić  već u narednih nekoliko sati mogao da doputuje u Madrid na lekarske preglede. As u predstavljanju novog igrača navodi da Ivana mnogi porede sa Marijem Mandžukićem?

Inače, mediji na Pirinejima pišu i da Simeone još nije odustao ni od Interovog Maura Ikardija, ali dodaji i da Evertonov vazda Farhad Moširi insistira na povratku Dijega Koste u Premijer ligu. Ta dva potencijalna transfera ipak ne bi trebalo da utiču na Šaponjićev status, jer je on projektovan za trećeg špica, a Kosta i Ikardi su ipak igrači za status golgetera broj jedan.

Šaponjić je broj tri. Ali svakako je ovo ogromna prilika za mladog napadača. Možda čak i veća od svih kojima je mogao da se nada posle ne baš uspešne epizode u Lisabonu gde je uglavnom igrao za B tim.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar