Видео: Најбржи нокаут у историји УФЦ-а!

УФЦ 239 донео нам је неке сјајне борбе, али је славу однела она између Хорхеа Масвидала и Бена Аскрена која се завршила после свега неколико секунди.  Сантос изненадио Џонса, Нуњес нокаутирала Холм! Главни догађај УФЦ 239 донео је доста узбудљивости пошто је Тијаго Сантос изненадио Џона Џонса, а Аманда Нуњес је нокаутирала Холи Холм "у њеном стилу".

Остали спортови 08.07.2019 | 08:57
Видео: Најбржи нокаут у историји УФЦ-а!
Нокаут је дефинитивно најспектакуларнији начин да се у борилачким спортовима оствари победа.

Управо тако је и Хорхе Масвидал, некадашњи улични борац успео да савлада Бена Аскрена у УФЦ 239 догађају, пошто га је нокаутирао после свега пет секунди!

Борба само што је почела и Масвидал је једним спектакуларним ударцем коленом у главу нанео велику штету Аскрену који се моментално срушио на под и остао без свести, па је амерички борац уписао спектакуларну победу.

Ово је дефинитивно био најбржи нокаут који су фанови ММА имали прилике да гледају, пошто је Хорхе Масвидал овако срушио рекорд Двејна Лудвига, који је после 6 секунди нокаутирао Џонатана Гаутлета.



Сантос изненадио Џонса, Нуњес нокаутирала Холм! Главни догађај УФЦ 239 донео је доста узбудљивости пошто је Тијаго Сантос изненадио Џона Џонса, а Аманда Нуњес је нокаутирала Холи Холм "у њеном стилу".

Тијаго Сантос је био веома самоуверен и знао је тачно шта треба да ради како би остао у овој борби, па је тако од самог старта лоу киковима и брзим ручним комбинацијама наносио штету Џону Џонс.

Џон је пре почетка ове борбе рекао да је Сантосова највећа мана то што има огромне мишиће, па ће се брзо уморити, али се бразилски борац итекако добро држао, чак толико да је популарни "Боунс" био принуђен да стрепи за тријумф.

У другој се рунди догодио можда и кључни тренутак борбе. Сантос је промашио један лоу кик, колено је отишло у 'празно' и након тога Бразилац је четири рунде с времена на време пропадао ослањајући се на леву ногу. Ипак, и такав је био врло опасан за Џона Џонса.

Трећа рунда је била можда и најбоља коју је Џонс одрадио. Нападао је ту леву Сантосову ногу и комбиновао са добрим ударцима у главу и тело, док је Сантос покушавао да лоу киковима и ударцима у тело нанесе што више штете Џонсу.

У четвртој рунди много је удараца промашио Џонс, али је опет био бољи од Бразилца који се силно трудио. Пету је отворио Сантос коме су прошла два одлична директа, али Џонс све је ударце лагано примио. Након тога је ножном техником опет намучио Бразилца и препустио одлуку судијама.

Када је Брус Бафер дошао у ринг са резултатима, рекао је да је први судија гласао 48-47 у корист Џонса, а други у корист Сантоса. Тензије су биле јаке у тим моментима, али је Џон Боунс Џонс поново одбранио шампионски појас, пошто је и трећи судија гласао у његову корист.



Аманда Нуњес је против Холи Холм бранила наслов перо категорије који је освојила победом против једне од најбољих бораца данашњице, Крис Сајборг. Холм је добила прилику за напад на титулу након пораза од Сајборг, али против Нуњес је неславно завршила.

Аманда је поново показала надмоћ. Кренула је јаким ударцима у ноге и тело Холм, али Американка је пар пута одлично узвратила. Нешто нижа Бразилка није имала проблема ни са "мавашијима", а један је такав долетео 50 секунди пре краја прве рунде, који је био фаталан по Холи Холм.

Десна нога у главу и Холм је "заспала", а то је подсетило управо на потез којим је Холм нокаутирала Ронду Раузи, па је Аманда Нуњес тако наставила доминацију и остала шампионка перо категорије.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар