Video: Najbrži nokaut u istoriji UFC-a!

UFC 239 doneo nam je neke sjajne borbe, ali je slavu odnela ona između Horhea Masvidala i Bena Askrena koja se završila posle svega nekoliko sekundi.  Santos iznenadio Džonsa, Nunjes nokautirala Holm! Glavni događaj UFC 239 doneo je dosta uzbudljivosti pošto je Tijago Santos iznenadio Džona Džonsa, a Amanda Nunjes je nokautirala Holi Holm "u njenom stilu".

Ostali sportovi 08.07.2019 | 08:57
Video: Najbrži nokaut u istoriji UFC-a!
Nokaut je definitivno najspektakularniji način da se u borilačkim sportovima ostvari pobeda.

Upravo tako je i Horhe Masvidal, nekadašnji ulični borac uspeo da savlada Bena Askrena u UFC 239 događaju, pošto ga je nokautirao posle svega pet sekundi!

Borba samo što je počela i Masvidal je jednim spektakularnim udarcem kolenom u glavu naneo veliku štetu Askrenu koji se momentalno srušio na pod i ostao bez svesti, pa je američki borac upisao spektakularnu pobedu.

Ovo je definitivno bio najbrži nokaut koji su fanovi MMA imali prilike da gledaju, pošto je Horhe Masvidal ovako srušio rekord Dvejna Ludviga, koji je posle 6 sekundi nokautirao Džonatana Gautleta.



Santos iznenadio Džonsa, Nunjes nokautirala Holm! Glavni događaj UFC 239 doneo je dosta uzbudljivosti pošto je Tijago Santos iznenadio Džona Džonsa, a Amanda Nunjes je nokautirala Holi Holm "u njenom stilu".

Tijago Santos je bio veoma samouveren i znao je tačno šta treba da radi kako bi ostao u ovoj borbi, pa je tako od samog starta lou kikovima i brzim ručnim kombinacijama nanosio štetu Džonu Džons.

Džon je pre početka ove borbe rekao da je Santosova najveća mana to što ima ogromne mišiće, pa će se brzo umoriti, ali se brazilski borac itekako dobro držao, čak toliko da je popularni "Bouns" bio prinuđen da strepi za trijumf.

U drugoj se rundi dogodio možda i ključni trenutak borbe. Santos je promašio jedan lou kik, koleno je otišlo u 'prazno' i nakon toga Brazilac je četiri runde s vremena na vreme propadao oslanjajući se na levu nogu. Ipak, i takav je bio vrlo opasan za Džona Džonsa.

Treća runda je bila možda i najbolja koju je Džons odradio. Napadao je tu levu Santosovu nogu i kombinovao sa dobrim udarcima u glavu i telo, dok je Santos pokušavao da lou kikovima i udarcima u telo nanese što više štete Džonsu.

U četvrtoj rundi mnogo je udaraca promašio Džons, ali je opet bio bolji od Brazilca koji se silno trudio. Petu je otvorio Santos kome su prošla dva odlična direkta, ali Džons sve je udarce lagano primio. Nakon toga je nožnom tehnikom opet namučio Brazilca i prepustio odluku sudijama.

Kada je Brus Bafer došao u ring sa rezultatima, rekao je da je prvi sudija glasao 48-47 u korist Džonsa, a drugi u korist Santosa. Tenzije su bile jake u tim momentima, ali je Džon Bouns Džons ponovo odbranio šampionski pojas, pošto je i treći sudija glasao u njegovu korist.



Amanda Nunjes je protiv Holi Holm branila naslov pero kategorije koji je osvojila pobedom protiv jedne od najboljih boraca današnjice, Kris Sajborg. Holm je dobila priliku za napad na titulu nakon poraza od Sajborg, ali protiv Nunjes je neslavno završila.

Amanda je ponovo pokazala nadmoć. Krenula je jakim udarcima u noge i telo Holm, ali Amerikanka je par puta odlično uzvratila. Nešto niža Brazilka nije imala problema ni sa "mavašijima", a jedan je takav doleteo 50 sekundi pre kraja prve runde, koji je bio fatalan po Holi Holm.

Desna noga u glavu i Holm je "zaspala", a to je podsetilo upravo na potez kojim je Holm nokautirala Rondu Rauzi, pa je Amanda Nunjes tako nastavila dominaciju i ostala šampionka pero kategorije.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar