ЕП: Боли, али данас је нови дан! Србија иде по бронзу!

Српске кошаркашице разочаране након пораза у полуфиналу Европског првенства од Шпаније, али обећавају велику борбу са Британкама (17. 30) и позивају навијаче у "Штарк арену".

Кошарка 07.07.2019 | 13:42
ЕП: Боли, али данас је нови дан! Србија иде по бронзу!
И поред тешких емоција и - нема се шта крити туге и суза -  због пораза у полуфиналу Европског првенства, наше кошаркашице су чини се већ почеле да заборављају ову, тешку ноћ у "Штарк арени" у којој су биле на дохват великог финала и дуела пред домаћим навијачима са Француском за злато.

Шпанија је зааслужено, како и наше играчице кажу прошла тријумфално београдски пакао, и сада може да брани титулу освојену пре две године. Са друге стране, обећавају да ће Србија у борби за бронзану медаљу дати све од себе. Посебно емотивна након полуфинала била је Невена Јовановић. Наш бек је у сузама дала изјаву за РТС која заправо савршено сумира сусрет са актуленим шампионкама.

"Правили смо пуно грешака, нисмо испоштовале договор из свлачионице. Заслужено су победиле и свака им част. Хвала навијачима, дале смо све од себе. Хвала свима који су нас подржавали и надам се да ће сутра доћи у што већем броју. Испуниле смо циљ пошто ћемо играти квалификације за Олимпијске игре, али... Нисмо успеле да се пробијемо у финале у Србији. То боли!"

Мање емотивна, али једнако разочарана била је Драгана Станковић. Млади центар из Љубовије у пар наврата је дизала наш тим када је деловало да ће се противнице одлепити. Готово је била нерешива енигма када се налазила са лоптом под кошем, али и поред одличне роле и 12 постигнутих поена није била срећна.

"Увек може боље, а што се тиче екипе остаје велики жал што нисмо у тих последњих два минута погурале. Ана није могла да одигра како може, и мислим да нас је то највише коштало. Али, сутра је нови дан и идемо на бронзану медаљу пред нашим навијачима у нашој земљи. Не бих потцењивала Британке, изненадиле су доста екипа на овом шампионату, играле су полуфинале и заслужујиу сваки респект.", закључила је Станковићка у изјави за РТС.

Сусрет за бронзу између Србије и Велике Британије игра се од 17.30 у Штарк арени, као и финале између Шпаније и Француске које почиње три сата доцније.

Извор: моззартспорт

Фото: ФИБА

Коментари / 0

Оставите коментар