EP: Boli, ali danas je novi dan! Srbija ide po bronzu!

Srpske košarkašice razočarane nakon poraza u polufinalu Evropskog prvenstva od Španije, ali obećavaju veliku borbu sa Britankama (17. 30) i pozivaju navijače u "Štark arenu".

Košarka 07.07.2019 | 13:42
EP: Boli, ali danas je novi dan! Srbija ide po bronzu!
I pored teških emocija i - nema se šta kriti tuge i suza -  zbog poraza u polufinalu Evropskog prvenstva, naše košarkašice su čini se već počele da zaboravljaju ovu, tešku noć u "Štark areni" u kojoj su bile na dohvat velikog finala i duela pred domaćim navijačima sa Francuskom za zlato.

Španija je zaasluženo, kako i naše igračice kažu prošla trijumfalno beogradski pakao, i sada može da brani titulu osvojenu pre dve godine. Sa druge strane, obećavaju da će Srbija u borbi za bronzanu medalju dati sve od sebe. Posebno emotivna nakon polufinala bila je Nevena Jovanović. Naš bek je u suzama dala izjavu za RTS koja zapravo savršeno sumira susret sa aktulenim šampionkama.

"Pravili smo puno grešaka, nismo ispoštovale dogovor iz svlačionice. Zasluženo su pobedile i svaka im čast. Hvala navijačima, dale smo sve od sebe. Hvala svima koji su nas podržavali i nadam se da će sutra doći u što većem broju. Ispunile smo cilj pošto ćemo igrati kvalifikacije za Olimpijske igre, ali... Nismo uspele da se probijemo u finale u Srbiji. To boli!"

Manje emotivna, ali jednako razočarana bila je Dragana Stanković. Mladi centar iz Ljubovije u par navrata je dizala naš tim kada je delovalo da će se protivnice odlepiti. Gotovo je bila nerešiva enigma kada se nalazila sa loptom pod košem, ali i pored odlične role i 12 postignutih poena nije bila srećna.

"Uvek može bolje, a što se tiče ekipe ostaje veliki žal što nismo u tih poslednjih dva minuta pogurale. Ana nije mogla da odigra kako može, i mislim da nas je to najviše koštalo. Ali, sutra je novi dan i idemo na bronzanu medalju pred našim navijačima u našoj zemlji. Ne bih potcenjivala Britanke, iznenadile su dosta ekipa na ovom šampionatu, igrale su polufinale i zaslužujiu svaki respekt.", zaključila je Stankovićka u izjavi za RTS.

Susret za bronzu između Srbije i Velike Britanije igra se od 17.30 u Štark areni, kao i finale između Španije i Francuske koje počinje tri sata docnije.

Izvor: mozzartsport

Foto: FIBA

Komentari / 0

Ostavite komentar