КАН: "Блицкриг" Нигерије у Александрији - преокрет и пролаз!

Још једна драматична завршница на АКН. Нигерија избацила Камерун после блицкрига и преокрета у другом полувремену.  Јужна Африка кличе: Размрдај ми душу! Каиро у шоку, Египат испао! Тембинкоси Лорч јунак Бафане-Бафане! Каиро занемео, Салах у сузама, Јужна Африка прошла! Каква сензација у осмини финала на Афричком купу нација, Јужна Африка елиминисала Египат на препуном стадиону у Каиру.

Фудбал 07.07.2019 | 13:04
КАН: "Блицкриг" Нигерије у Александрији - преокрет и пролаз!
Нигерија ће у четвртфинале, а Камерун завршава такмичење на Афричком купу нација у Египту.

Сјајну утакмицу одиграли су великани афричког фудбала, која је завршена преокретом и победом "орлова" 3:2 (1:2).

Занимљиво, Нигерија је прва постигла гол. Играо се 19. минут када је Обио Игало искористио велику гужву у казненом простору Камеруна и од играча противничке екипе некако угурао лопту у мрежу са неколико метара.

Али…

Одговор Камеруна је био силовит. Стефан Баокен је у 41, после центаршута Кристијана Басогога, био спретнији од одбране Нигерија и поравнао резултат. Међутум, само три минута касније Камерунци су повели.

Баокен је био виши у скоку, проследио је лопту у правцу Клинтона Нђије, који је искористио брзину, преварио одбрану и затресао мрежу.

Одмор је добро дошао фудбалерима Нигерије, искористили су га да се опораве од шока и да са два гола обезбеде четвртфинале. Прво је Игало, спуштену лопту грудима од Ахмеда Мусе, из волеја са пет-шест метара погодио, да би у 66. двоструки стрелац асистирао Алексу Ивобију за коначан резултат.

Нигерија ће у четвртфиналу играти против Јужне Африке!



Каиро занемео, Салах у сузама, Јужна Африка прошла! Каква сензација у осмини финала на Афричком купу нација, Јужна Африка елиминисала Египат на препуном стадиону у Каиру.

Каиро и Египат не верују!

Не верује ни Јужна Африка, али слави, док "фараони" на челу са Мохамедом Салахом тугују. Разочарали су нацију, која је од својих љубимцима очекивали барем полуфинале, а већина се кладила да Египат стиже до титуле.

Збогом Афричком купу нација рекли су већ у осмини финала, Јужна Африка је победила 1:0!

Невероватно какву је драму креирао фудбал у Интернационалном стадиону Каиру. Егпту су даване велике шансе, али једна непажња одбране и неискоришћене прилике домаћина били су довољни да се све окрене на страну "бафане бафане".

Тембинкоси Лорч је јунак Јужне Африке, он је испратио муњевиту контру у 85. минуту и лопту од Леба Мотибе поспремио у мрежу.

Стадион је утихнуо, а покушају Египћана да изборе пенале нису уродили плодом. Јужна Африка ће у полуфиналу играти против Нигерије.

Све испод полуфинала пред почетка турнира сматрало би се великим неуспехом. Великим успехом сматрала би се само титула шампиона Африке на домаћем тлу. Али Египат је успео да сународницима приреди болно разочарање. Пред више од 60.000 навијача на стадиону у Каиру засијало је име Тембинкосија Лорча, јунака репрезентације Јужне Африке. Бафана-Бафана је у четвртфиналу Афричког купа нација славила са 1:0 и фаворизованог ривала оставила да се Правда за дебакл на континенталној смотри.

Лорч је дакле био херој, пошто је у 86. минуту меча у победнички гол претворио супсерсоничну контру која ја за крај имала пас Леба Мотиба и егзекуцију нападача Орландо Пајратса, прошле сезоне проглашеног за најбољег играча првенства Јужне Африке.

Тек вечерас је међутим Лорч крунисао блиставу сезону и истакао кандидатуру за трансфер у Европу. Уосталом, када неког зову СМС, али не зато што се зове Сергеј Милинковић Савић но зато што је познат по надимку Схаке Мy Соул, у слободном преводу “Размрдај ми душу”, маркетиншке могућности се саме гомилају.

Што се тиче Египта – убедљиво најгора утакмица на турниру за Мохамеда Салаха и другове. Имао је Трезеге две добре шансе, али од фаворита за највиши пласман се очекивало много више. На терену – баш мало. Јужна Африка је била боља екипа од првог до последњег минута на терену, па ће заслужењо међу осам најбољих на Црном континенту.

Тамо ће је чекати још једна афричка суперсила, Нигерија, која је раније данас избацила Камерун.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА – ОСМИНА ФИНАЛА:

Петак

Мароко - Бенин 1:1 (након пенала 1:4)
/Ен Несри 76 - Адилеху 53/

Уганда - Сенегал 0:1
/Мане 14/

Субота

Нигерија - Камерун 3:2 (1:2)
/Игало 19, 63, Ивоби 66 – Бахокен 41, Н’Жије 44/

Египат - Јужна Африка 0:1 (0:0)
/Лорч  85/



Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар