KAN: "Blickrig" Nigerije u Aleksandriji - preokret i prolaz!

Još jedna dramatična završnica na AKN. Nigerija izbacila Kamerun posle blickriga i preokreta u drugom poluvremenu.  Južna Afrika kliče: Razmrdaj mi dušu! Kairo u šoku, Egipat ispao! Tembinkosi Lorč junak Bafane-Bafane! Kairo zanemeo, Salah u suzama, Južna Afrika prošla! Kakva senzacija u osmini finala na Afričkom kupu nacija, Južna Afrika eliminisala Egipat na prepunom stadionu u Kairu.

Fudbal 07.07.2019 | 13:04
KAN: "Blickrig" Nigerije u Aleksandriji - preokret i prolaz!
Nigerija će u četvrtfinale, a Kamerun završava takmičenje na Afričkom kupu nacija u Egiptu.

Sjajnu utakmicu odigrali su velikani afričkog fudbala, koja je završena preokretom i pobedom "orlova" 3:2 (1:2).

Zanimljivo, Nigerija je prva postigla gol. Igrao se 19. minut kada je Obio Igalo iskoristio veliku gužvu u kaznenom prostoru Kameruna i od igrača protivničke ekipe nekako ugurao loptu u mrežu sa nekoliko metara.

Ali…

Odgovor Kameruna je bio silovit. Stefan Baoken je u 41, posle centaršuta Kristijana Basogoga, bio spretniji od odbrane Nigerija i poravnao rezultat. Međutum, samo tri minuta kasnije Kamerunci su poveli.

Baoken je bio viši u skoku, prosledio je loptu u pravcu Klintona Nđije, koji je iskoristio brzinu, prevario odbranu i zatresao mrežu.

Odmor je dobro došao fudbalerima Nigerije, iskoristili su ga da se oporave od šoka i da sa dva gola obezbede četvrtfinale. Prvo je Igalo, spuštenu loptu grudima od Ahmeda Muse, iz voleja sa pet-šest metara pogodio, da bi u 66. dvostruki strelac asistirao Aleksu Ivobiju za konačan rezultat.

Nigerija će u četvrtfinalu igrati protiv Južne Afrike!



Kairo zanemeo, Salah u suzama, Južna Afrika prošla! Kakva senzacija u osmini finala na Afričkom kupu nacija, Južna Afrika eliminisala Egipat na prepunom stadionu u Kairu.

Kairo i Egipat ne veruju!

Ne veruje ni Južna Afrika, ali slavi, dok "faraoni" na čelu sa Mohamedom Salahom tuguju. Razočarali su naciju, koja je od svojih ljubimcima očekivali barem polufinale, a većina se kladila da Egipat stiže do titule.

Zbogom Afričkom kupu nacija rekli su već u osmini finala, Južna Afrika je pobedila 1:0!

Neverovatno kakvu je dramu kreirao fudbal u Internacionalnom stadionu Kairu. Egptu su davane velike šanse, ali jedna nepažnja odbrane i neiskorišćene prilike domaćina bili su dovoljni da se sve okrene na stranu "bafane bafane".

Tembinkosi Lorč je junak Južne Afrike, on je ispratio munjevitu kontru u 85. minutu i loptu od Leba Motibe pospremio u mrežu.

Stadion je utihnuo, a pokušaju Egipćana da izbore penale nisu urodili plodom. Južna Afrika će u polufinalu igrati protiv Nigerije.

Sve ispod polufinala pred početka turnira smatralo bi se velikim neuspehom. Velikim uspehom smatrala bi se samo titula šampiona Afrike na domaćem tlu. Ali Egipat je uspeo da sunarodnicima priredi bolno razočaranje. Pred više od 60.000 navijača na stadionu u Kairu zasijalo je ime Tembinkosija Lorča, junaka reprezentacije Južne Afrike. Bafana-Bafana je u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija slavila sa 1:0 i favorizovanog rivala ostavila da se Pravda za debakl na kontinentalnoj smotri.

Lorč je dakle bio heroj, pošto je u 86. minutu meča u pobednički gol pretvorio supsersoničnu kontru koja ja za kraj imala pas Leba Motiba i egzekuciju napadača Orlando Pajratsa, prošle sezone proglašenog za najboljeg igrača prvenstva Južne Afrike.

Tek večeras je međutim Lorč krunisao blistavu sezonu i istakao kandidaturu za transfer u Evropu. Uostalom, kada nekog zovu SMS, ali ne zato što se zove Sergej Milinković Savić no zato što je poznat po nadimku Shake My Soul, u slobodnom prevodu “Razmrdaj mi dušu”, marketinške mogućnosti se same gomilaju.

Što se tiče Egipta – ubedljivo najgora utakmica na turniru za Mohameda Salaha i drugove. Imao je Trezege dve dobre šanse, ali od favorita za najviši plasman se očekivalo mnogo više. Na terenu – baš malo. Južna Afrika je bila bolja ekipa od prvog do poslednjeg minuta na terenu, pa će zasluženjo među osam najboljih na Crnom kontinentu.

Tamo će je čekati još jedna afrička supersila, Nigerija, koja je ranije danas izbacila Kamerun.

KUP AFRIČKIH NACIJA – OSMINA FINALA:

Petak

Maroko - Benin 1:1 (nakon penala 1:4)
/En Nesri 76 - Adilehu 53/

Uganda - Senegal 0:1
/Mane 14/

Subota

Nigerija - Kamerun 3:2 (1:2)
/Igalo 19, 63, Ivobi 66 – Bahoken 41, N’Žije 44/

Egipat - Južna Afrika 0:1 (0:0)
/Lorč  85/



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar