WБ: Федерер "сломио" Пуја за 350. побједу на ГС!

Роџер Федерер поставио је нови рекорд Опен ере 17. пласманом у осмину финала Вимблдона.  РФ лаганим касом у осмину финала.  Осмоструки шампион Вимблдона бољи у три сета од Луке Пуја.  Луд дан на Вимблдону: Италијанска клетва и срчани удар! Фабио Фоњини пожелео организаторима да им падне бомба на клуб. Срећан крај животне драме на мечу Кукушкин-Штруф.

Тенис 06.07.2019 | 20:12
WБ: Федерер "сломио" Пуја за 350. побједу на ГС!
Швајцарац је у трећој рунди без већих проблема савладао Француза Луку Пуја у три сета, са 7:5, 6:2, 7:6 (4).

Федерер је меч преломио у завршници првог сета када је на 5:5 спасао две брејк лопте, а онда он направио брејк и серијом од шест узстопних гемова лако стигао до 2-0

Пуј је опет узвратио тек у трећем сету, али је Швајцарац на искуство одолео покушају Француза да се врати у меч и после два сата прошао даље.

"Било је тешко, поготово у првом сету. Имао је брејк лопте на 5:5, тада сам направио брејк и низ који је можда био кључан јер сам отишао на 2-0 и после је било лакше", рекао је Федерер.

Федерер је постао први тенисер у историји са 350 победа на Гренд слем турнирима.

У осмини финала чека га Италијан Матео Беретини.

Роџер Федерер није можда демонстрирао силу у трећем колу 133. издања Вимблодона, али је показао како се побеђује на великим такмичењима. Тихо, полако, без много буке и пре свега - коришћењем указаних прилика. Била је то лекција коју његов данашњи противник, 27. носилац Лука Пуј тек мора да научи.

Француз је, наиме одлично отворио меч у Лондону, констатно је претио, нападао сервис противника, стизао до брејк прлика, али их није користио. А Федекс је искористио прву и одмах узео сет. Био је то преломни тренутак меча, јер је РФ након тога још једним брејком отворио други сет, те је већ тада свима на Централном терену у енглеској престоници псотало јасно да Швајцарац иде даље. Нешто озбиљнији отпор пружио је Пуј у последњем сету, узборио се за тај-брејк, али више од коначних 3:0, по сетовима 7:5, 6:2 и 7:6 (4) за мештера из Базела није могао.

Наредни противник Роџеру Федереру биће млади 23-годишњи Матео Беретини. Све бољи Италијан, иначе 20. рекет света је у осмини финала са 3:2, по сетовима 6:7 (5), 7:6 (2), 4:6 , 6:7 (5) и 6:3 за чак четири сата и 19 минута игре био бољи од 24. носиоца, омаленог Аргентинца Дијега Шварцмана.

Сутра, у недељу следи традиционални дан одмора за играче на Вимблдону, тако да неће бити мечева. Шоу се наставља у понедељак борбама за четвртфинале.

Луд дан на Вимблдону: Италијанска клетва и срчани удар! Фабио Фоњини пожелео организаторима да им падне бомба на клуб. Срећан крај животне драме на мечу Кукушкин-Штруф.

Ни највећи тенисеки турнир на свету, Вимбдон јелте, не може да прође без готово свакодневних конторверзи. Да ли је то чудно понашање Ника Кирјоса или бизарна забрана ношења капе Новаку Ђоковићузбог црне поставе, тек ствари се тамо стално "дешавају".

Али, чини се да је у досадашњи шест играчких дана, овај шести ипак најлуђи. И то из два разлога. При је клетва коју је на "Ол ингланд клуб", а богами и саме Енглезе бацио Фабио Фоњини. Један од најинтересантнијих и најомиљенијих тенисера из "другог ешалона" био је видно незадовољан што је његов меч трећег кола против Тениса Сандгрена смештен на Терен 14, један од најмањих на комплексу. Бесни Италијан, који је изгубио сусрет, у једном тренутку је, видно незадовољан због стања терена промрљао у браду нешто што би могло скупо да га кошта. На његову жалост, јасно је шта је на матерњем језику поручио домаћинима највећег турнира у свету белог спорта.

"Проклети Енглези, проклети... Зар је фер играти овде? Волео бих да бомба експлодира у клубу!", рекао је популарни Фоња.

Био у праву или не (иначе Вимбодон је заиста бомбардован, али за време ИИ св. рата), ста ће даље бити са момком из Сан Рема, видећемо, али ће сигурно зарадити неку казну, што му не би било први пут да испашта због "дугог језика".

Други разлог за проглашење ове суботе до сада "најлуђим даном" на Вимблдону је срчани удар који је доживела гледатељка за време сусрета између Михајла Кукушкина и Јана Ленарда Штруфа. На велико задовољство свих присутних, након употребе дефибрилатора неименована госпођа се повратила и чак почела да прича. У овом мечу је на крају славио Казахстанац са 3:1.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар