WB: Federer "slomio" Puja za 350. pobjedu na GS!

Rodžer Federer postavio je novi rekord Open ere 17. plasmanom u osminu finala Vimbldona.  RF laganim kasom u osminu finala.  Osmostruki šampion Vimbldona bolji u tri seta od Luke Puja.  Lud dan na Vimbldonu: Italijanska kletva i srčani udar! Fabio Fonjini poželeo organizatorima da im padne bomba na klub. Srećan kraj životne drame na meču Kukuškin-Štruf.

Tenis 06.07.2019 | 20:12
WB: Federer "slomio" Puja za 350. pobjedu na GS!
Švajcarac je u trećoj rundi bez većih problema savladao Francuza Luku Puja u tri seta, sa 7:5, 6:2, 7:6 (4).

Federer je meč prelomio u završnici prvog seta kada je na 5:5 spasao dve brejk lopte, a onda on napravio brejk i serijom od šest uzstopnih gemova lako stigao do 2-0

Puj je opet uzvratio tek u trećem setu, ali je Švajcarac na iskustvo odoleo pokušaju Francuza da se vrati u meč i posle dva sata prošao dalje.

"Bilo je teško, pogotovo u prvom setu. Imao je brejk lopte na 5:5, tada sam napravio brejk i niz koji je možda bio ključan jer sam otišao na 2-0 i posle je bilo lakše", rekao je Federer.

Federer je postao prvi teniser u istoriji sa 350 pobeda na Grend slem turnirima.

U osmini finala čeka ga Italijan Mateo Beretini.

Rodžer Federer nije možda demonstrirao silu u trećem kolu 133. izdanja Vimblodona, ali je pokazao kako se pobeđuje na velikim takmičenjima. Tiho, polako, bez mnogo buke i pre svega - korišćenjem ukazanih prilika. Bila je to lekcija koju njegov današnji protivnik, 27. nosilac Luka Puj tek mora da nauči.

Francuz je, naime odlično otvorio meč u Londonu, konstatno je pretio, napadao servis protivnika, stizao do brejk prlika, ali ih nije koristio. A Fedeks je iskoristio prvu i odmah uzeo set. Bio je to prelomni trenutak meča, jer je RF nakon toga još jednim brejkom otvorio drugi set, te je već tada svima na Centralnom terenu u engleskoj prestonici psotalo jasno da Švajcarac ide dalje. Nešto ozbiljniji otpor pružio je Puj u poslednjem setu, uzborio se za taj-brejk, ali više od konačnih 3:0, po setovima 7:5, 6:2 i 7:6 (4) za meštera iz Bazela nije mogao.

Naredni protivnik Rodžeru Federeru biće mladi 23-godišnji Mateo Beretini. Sve bolji Italijan, inače 20. reket sveta je u osmini finala sa 3:2, po setovima 6:7 (5), 7:6 (2), 4:6 , 6:7 (5) i 6:3 za čak četiri sata i 19 minuta igre bio bolji od 24. nosioca, omalenog Argentinca Dijega Švarcmana.

Sutra, u nedelju sledi tradicionalni dan odmora za igrače na Vimbldonu, tako da neće biti mečeva. Šou se nastavlja u ponedeljak borbama za četvrtfinale.

Lud dan na Vimbldonu: Italijanska kletva i srčani udar! Fabio Fonjini poželeo organizatorima da im padne bomba na klub. Srećan kraj životne drame na meču Kukuškin-Štruf.

Ni najveći teniseki turnir na svetu, Vimbdon jelte, ne može da prođe bez gotovo svakodnevnih kontorverzi. Da li je to čudno ponašanje Nika Kirjosa ili bizarna zabrana nošenja kape Novaku Đokovićuzbog crne postave, tek stvari se tamo stalno "dešavaju".

Ali, čini se da je u dosadašnji šest igračkih dana, ovaj šesti ipak najluđi. I to iz dva razloga. Pri je kletva koju je na "Ol ingland klub", a bogami i same Engleze bacio Fabio Fonjini. Jedan od najinteresantnijih i najomiljenijih tenisera iz "drugog ešalona" bio je vidno nezadovoljan što je njegov meč trećeg kola protiv Tenisa Sandgrena smešten na Teren 14, jedan od najmanjih na kompleksu. Besni Italijan, koji je izgubio susret, u jednom trenutku je, vidno nezadovoljan zbog stanja terena promrljao u bradu nešto što bi moglo skupo da ga košta. Na njegovu žalost, jasno je šta je na maternjem jeziku poručio domaćinima najvećeg turnira u svetu belog sporta.

"Prokleti Englezi, prokleti... Zar je fer igrati ovde? Voleo bih da bomba eksplodira u klubu!", rekao je popularni Fonja.

Bio u pravu ili ne (inače Vimbodon je zaista bombardovan, ali za vreme II sv. rata), sta će dalje biti sa momkom iz San Rema, videćemo, ali će sigurno zaraditi neku kaznu, što mu ne bi bilo prvi put da ispašta zbog "dugog jezika".

Drugi razlog za proglašenje ove subote do sada "najluđim danom" na Vimbldonu je srčani udar koji je doživela gledateljka za vreme susreta između Mihajla Kukuškina i Jana Lenarda Štrufa. Na veliko zadovoljstvo svih prisutnih, nakon upotrebe defibrilatora neimenovana gospođa se povratila i čak počela da priča. U ovom meču je na kraju slavio Kazahstanac sa 3:1.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar