Отворени базени у општини Лопаре

Начелник општине Лопаре Радо Савић и инвеститор Владо Антић свечаним пресијецањем врпце званично су отворили новосаграђени безенски комплекс „Октопус" у овој мајевичкој општини.

Република Српска 06.07.2019 | 19:19
Отворени базени у општини Лопаре
Савић је у изјави за медије истакао да је ово веома важан пројекат за општину Лопаре.

„Пронашли смо инвеститора, нашег Мајевичанина из дијаспоре, који је изградио овај прелијепи комплекс, и служиће корисно нашој омладини јер је боље да проводе вријеме у спортским активностима него у кладионицама, рекао је Савић.

Савић је подсјетио да су скупштинском одлуком локалног парламента сви ученици основне и средње школе из општине Лопаре , њих 903, добили сезонске пропуснице за базене, за шта ће из буџета ове мајевичке општине бити издвојено 25.000 КМ, а улаз за суграђане предшколског узраста је бесплатан.



„Локална управа је одговорила гестом да купи сезонске улазнице за све ученике са подручја наше општине и тиме смо спојили двије корисне ствари, подржали смо инвеститора, а на другој страни смо изашли у сусрет дјеци, омладини, њиховим породицама да могу да користе садржај", рекао је Савић и изразио увјерење да ће успијешност овог пројекта подстаћи мајевичане који су у дијаспори да инвестирају у родни крај.

Власник базена „Октопус" Владо Антић захвалио се свима на подршци без којих како каже не би успио овај пројекат те истакао да је до сада уложио преко 700.000 КМ.

„Имамо велики базен 30 метара са 15 метара, дубине 1,5 до 1,8 метара, као и дјечији базен чије су димензије 12 метара са 4 метра", рекао је Антић.



Он је најавио да је у плану да се изгради скакачки базен 12 метара са 12 метара као и да се у наредном временском периоду велики базен затвори и ради током цијеле године.

Антић је истакао да су у базенима уграђена аутоматска професионална опрема која служи за дезинфиковање воде током цијелог дана.

„Вода се нон-стоп дезинфикује јер се све ради аутоматски са најмодернијом технологијом која постоји", додао је Антић.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Дуско

06.07.2019 18:00

Свака цаст Лопарама! Скромна опстина, али се труде да ураде неке ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопаре

06.07.2019 21:56

Ако је базен градио човјек из Швајцарске зашто онда општина парама народним, крваво зарађеним финасира рад тог базена, то је срамотно? То је круцијално питање, То је питање свих питања. Зашто се народим парама финансира рад базена. Нека се самофинасира, па онај коме требају услуге базена. За тако нешто нема никаквог оправдања: дјеци ти базени ако требају могу платити дневну улазницу 2КМ.Дјеца треба да раде, да стичу радне навике, да учи, да читају књиге, помажу родитељима, базени им нису потребни. Морало би да се детаљније испита власничка акционарска стуктура базена: Да ли постоји студија економске оправданости таквог базена.

Name

ре

06.07.2019 21:58

Скромна општина по свему, воде је неспособно, скромних могућности, знања и образовања, без икаквих референци. Најсиромашнија општина финансира базене, а народ не зна како да преживи и заради 150-200Км за мјесечни егзистенцијални минимум.

Name

Ре Лопаре

07.07.2019 07:49

Драги Лопарац, осим много тога, Лопарама је потребан и базен и грозно је цути да се неко пита ста це то овдасњој дјеци. Много дјеце је годинама одлазило у сусједна мјеста, а то изискује, осим улазнице и путне троскове. Реци цете, "зар су морали да иду" и не знајуци да је пливање, које ви, оцигледно, не волите, спортска активност која је на самом врху по доприносу здрављу. Не вјерујем да це Опстина финансирати дјелатност базена, али вјерујем да су се дјеца много обрадовала на вијест да им је за ово љето омогуцен приступ бесплатно. То нису велика средства, ако је тацна информација о износу која је недавно објављена на овом порталу. Тацно је и да је опстина сиромасна, као и скоро све мале опстине у овој дрзави, а то не знаци да би сада људе који у њој зиве требало да буде срамота сто, ето, у тој сиромасној опстини могу да се купају у базену. И јос несто: да ли знате колико це њих видјети море? Готово са сигурносцу могу реци: веома мали број. Ово це им бити и одмор и море.

Name

ре ре лоп

07.07.2019 08:58

Ма дјецу би обрадовала вијест да им је општина изградила фабричетину и запослила 500 незапоселних, а не да им родитељи морају да дневиниче и да гладују док се неку у општни радују.

Name

Милан

07.07.2019 19:22

Да им општина није дала паре, били би брже затворени него што су изграђени и отворени.

Name

модрицанин

06.07.2019 18:48

Једини "град" у РС од Бањалуке до Бијељине који нема БАЗЕН је МОДРИЦА. Крекицу узалуд ти 16 година власти, никад висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.07.2019 06:58

Благо вама у Модричи, имате привредне гиганте рафинерију и друге, а народ у Лопарама нема нигје да ради а нуде му базене, ето то се незепосленима у Лопарама нуди. Хоћеш да се мењамо рафинерија за базен?

Name

Цорави

07.07.2019 17:05

у Лопарама ради Кристин мод, Темал, Термоелектроопрема, Ентеријер Којиц, САС и др..свака цаст и модрици Али осим рафинерије тамо ниста нема а и он пропада

Name

ха

07.07.2019 18:39

у термоелктро праоници новца ради портир и остале две по 50 и 70 радника раде у израбљивачком систему, то је све.

Name

мара

07.07.2019 01:01

Све је супер,одлицно...само јос да свима купе купаце гаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб

07.07.2019 03:09

Мали град са великим постеним инадасве амбициозним нацелником Његово понасање ирад су његови митинзи Имао сам прилику упознати тог амбицозног Раду Велика стета за овај народ Рс И Бих сто из малих градова И малих новаца немогу од тајкуна И њихових кадрова вакви људи немогу бити премијери ни министри али побједа Саровица даје сансу оваквим визионарима дасе препознају И ангазују.Оваквим нетребају бирацки одбори његови поступци су гаранција градјанима. Браво Радо стосе такав не роди у Добоју мозда је њему добро стоје испод Мајевице даје саКрњина неби му ваљало........

ОДГОВОРИТЕ
Name

визија

07.07.2019 14:49

Представа за народ, а у позадини се одвијају сасвим други процеси, поучени искуством сусудне општне применили су сасвим другу стратегију убацивањем у игру фигуре "инвеститора".

ОДГОВОРИТЕ