Otvoreni bazeni u opštini Lopare

Načelnik opštine Lopare Rado Savić i investitor Vlado Antić svečanim presijecanjem vrpce zvanično su otvorili novosagrađeni bezenski kompleks „Oktopus" u ovoj majevičkoj opštini.

Republika Srpska 06.07.2019 | 19:19
Otvoreni bazeni u opštini Lopare
Savić je u izjavi za medije istakao da je ovo veoma važan projekat za opštinu Lopare.

„Pronašli smo investitora, našeg Majevičanina iz dijaspore, koji je izgradio ovaj prelijepi kompleks, i služiće korisno našoj omladini jer je bolje da provode vrijeme u sportskim aktivnostima nego u kladionicama, rekao je Savić.

Savić je podsjetio da su skupštinskom odlukom lokalnog parlamenta svi učenici osnovne i srednje škole iz opštine Lopare , njih 903, dobili sezonske propusnice za bazene, za šta će iz budžeta ove majevičke opštine biti izdvojeno 25.000 KM, a ulaz za sugrađane predškolskog uzrasta je besplatan.



„Lokalna uprava je odgovorila gestom da kupi sezonske ulaznice za sve učenike sa područja naše opštine i time smo spojili dvije korisne stvari, podržali smo investitora, a na drugoj strani smo izašli u susret djeci, omladini, njihovim porodicama da mogu da koriste sadržaj", rekao je Savić i izrazio uvjerenje da će uspiješnost ovog projekta podstaći majevičane koji su u dijaspori da investiraju u rodni kraj.

Vlasnik bazena „Oktopus" Vlado Antić zahvalio se svima na podršci bez kojih kako kaže ne bi uspio ovaj projekat te istakao da je do sada uložio preko 700.000 KM.

„Imamo veliki bazen 30 metara sa 15 metara, dubine 1,5 do 1,8 metara, kao i dječiji bazen čije su dimenzije 12 metara sa 4 metra", rekao je Antić.



On je najavio da je u planu da se izgradi skakački bazen 12 metara sa 12 metara kao i da se u narednom vremenskom periodu veliki bazen zatvori i radi tokom cijele godine.

Antić je istakao da su u bazenima ugrađena automatska profesionalna oprema koja služi za dezinfikovanje vode tokom cijelog dana.

„Voda se non-stop dezinfikuje jer se sve radi automatski sa najmodernijom tehnologijom koja postoji", dodao je Antić.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Dusko

06.07.2019 18:00

Svaka cast Loparama! Skromna opstina, ali se trude da urade neke stvari.

ODGOVORITE
Name

lopare

06.07.2019 21:56

Ako je bazen gradio čovjek iz Švajcarske zašto onda opština parama narodnim, krvavo zarađenim finasira rad tog bazena, to je sramotno? To je krucijalno pitanje, To je pitanje svih pitanja. Zašto se narodim parama finansira rad bazena. Neka se samofinasira, pa onaj kome trebaju usluge bazena. Za tako nešto nema nikakvog opravdanja: djeci ti bazeni ako trebaju mogu platiti dnevnu ulaznicu 2KM.Djeca treba da rade, da stiču radne navike, da uči, da čitaju knjige, pomažu roditeljima, bazeni im nisu potrebni. Moralo bi da se detaljnije ispita vlasnička akcionarska stuktura bazena: Da li postoji studija ekonomske opravdanosti takvog bazena.

Name

re

06.07.2019 21:58

Skromna opština po svemu, vode je nesposobno, skromnih mogućnosti, znanja i obrazovanja, bez ikakvih referenci. Najsiromašnija opština finansira bazene, a narod ne zna kako da preživi i zaradi 150-200Km za mjesečni egzistencijalni minimum.

Name

Re Lopare

07.07.2019 07:49

Dragi Loparac, osim mnogo toga, Loparama je potreban i bazen i grozno je cuti da se neko pita sta ce to ovdasnjoj djeci. Mnogo djece je godinama odlazilo u susjedna mjesta, a to iziskuje, osim ulaznice i putne troskove. Reci cete, "zar su morali da idu" i ne znajuci da je plivanje, koje vi, ocigledno, ne volite, sportska aktivnost koja je na samom vrhu po doprinosu zdravlju. Ne vjerujem da ce Opstina finansirati djelatnost bazena, ali vjerujem da su se djeca mnogo obradovala na vijest da im je za ovo ljeto omogucen pristup besplatno. To nisu velika sredstva, ako je tacna informacija o iznosu koja je nedavno objavljena na ovom portalu. Tacno je i da je opstina siromasna, kao i skoro sve male opstine u ovoj drzavi, a to ne znaci da bi sada ljude koji u njoj zive trebalo da bude sramota sto, eto, u toj siromasnoj opstini mogu da se kupaju u bazenu. I jos nesto: da li znate koliko ce njih vidjeti more? Gotovo sa sigurnoscu mogu reci: veoma mali broj. Ovo ce im biti i odmor i more.

Name

re re lop

07.07.2019 08:58

Ma djecu bi obradovala vijest da im je opština izgradila fabričetinu i zaposlila 500 nezaposelnih, a ne da im roditelji moraju da dneviniče i da gladuju dok se neku u opštni raduju.

Name

Milan

07.07.2019 19:22

Da im opština nije dala pare, bili bi brže zatvoreni nego što su izgrađeni i otvoreni.

Name

modricanin

06.07.2019 18:48

Jedini "grad" u RS od Banjaluke do Bijeljine koji nema BAZEN je MODRICA. Krekicu uzalud ti 16 godina vlasti, nikad vise.

ODGOVORITE
Name

re

07.07.2019 06:58

Blago vama u Modriči, imate privredne gigante rafineriju i druge, a narod u Loparama nema nigje da radi a nude mu bazene, eto to se nezeposlenima u Loparama nudi. Hoćeš da se menjamo rafinerija za bazen?

Name

Coravi

07.07.2019 17:05

u Loparama radi Kristin mod, Temal, Termoelektrooprema, Enterijer Kojic, SAS i dr..svaka cast i modrici Ali osim rafinerije tamo nista nema a i on propada

Name

ha

07.07.2019 18:39

u termoelktro praonici novca radi portir i ostale dve po 50 i 70 radnika rade u izrabljivačkom sistemu, to je sve.

Name

mara

07.07.2019 01:01

Sve je super,odlicno...samo jos da svima kupe kupace gace

ODGOVORITE
Name

Srboljub

07.07.2019 03:09

Mali grad sa velikim postenim inadasve ambicioznim nacelnikom Njegovo ponasanje irad su njegovi mitinzi Imao sam priliku upoznati tog ambicoznog Radu Velika steta za ovaj narod Rs I Bih sto iz malih gradova I malih novaca nemogu od tajkuna I njihovih kadrova vakvi ljudi nemogu biti premijeri ni ministri ali pobjeda Sarovica daje sansu ovakvim vizionarima dase prepoznaju I angazuju.Ovakvim netrebaju biracki odbori njegovi postupci su garancija gradjanima. Bravo Rado stose takav ne rodi u Doboju mozda je njemu dobro stoje ispod Majevice daje saKrnjina nebi mu valjalo........

ODGOVORITE
Name

vizija

07.07.2019 14:49

Predstava za narod, a u pozadini se odvijaju sasvim drugi procesi, poučeni iskustvom susudne opštne primenili su sasvim drugu strategiju ubacivanjem u igru figure "investitora".

ODGOVORITE