ЕП до 18: Рускињама више прија Скендерија!

Српске кошаркашице поражене у првом колу ЕП до 18 година.

Кошарка 06.07.2019 | 19:02
ЕП до 18: Рускињама више прија Скендерија!
Младе српске кошаркашице доживеле су више-мање очекиван пораз на самом старту Европског првенства за играчице до 18 година које се одржава од 6. до 14. јула у Сарајеву, иако су на полувремену имале активан резултат.  На крају су боље од њих, и то убедљиво, резултатом 74:50 (17:12, 16:22, 18:8, 23:8) биле Рускиње.

На страни победница незаустављива је била крило Анастасија Бобрик која је избројала 19 поена, а имала би и више да селектор Зборнаје, иначе наш стручњак Момир Тасић није на терен чувене сарајевске Скендерије, тачније у хали "Мирза Делибашић" у последњој четвртини увео резервисткиње. А уједно нас тако спасао и тежег пораза. У редовима репрезентације Србије највише поена забележила је Александра Мужевић, такође 19, уз пет скокова. Ни једна њена саиграчица није достигла двоцифрен број поена.

Тежак почетак континенталног шампионата за наше девојке које ће морати да се пресаберу, и заједно са стручним штабом који предводи Наташа Анђелић да нађу излаз из проблема. А времена и утакмица за тако нешто има, а већ следећа на реду је у недељу од 14 часова (пренос на ТВ Спортклуб) када ће наше младе репрезентативке стати наспрам Белорусије.

Касније вечерас, од 20.45 у Скендерији у оквиру наше у Групе Б укрштају се Белорусија и Мађарска.

Извор: моззартспорт

Фото: ФИБА

Коментари / 0

Оставите коментар