EP do 18: Ruskinjama više prija Skenderija!

Srpske košarkašice poražene u prvom kolu EP do 18 godina.

Košarka 06.07.2019 | 19:02
EP do 18: Ruskinjama više prija Skenderija!
Mlade srpske košarkašice doživele su više-manje očekivan poraz na samom startu Evropskog prvenstva za igračice do 18 godina koje se održava od 6. do 14. jula u Sarajevu, iako su na poluvremenu imale aktivan rezultat.  Na kraju su bolje od njih, i to ubedljivo, rezultatom 74:50 (17:12, 16:22, 18:8, 23:8) bile Ruskinje.

Na strani pobednica nezaustavljiva je bila krilo Anastasija Bobrik koja je izbrojala 19 poena, a imala bi i više da selektor Zbornaje, inače naš stručnjak Momir Tasić nije na teren čuvene sarajevske Skenderije, tačnije u hali "Mirza Delibašić" u poslednjoj četvrtini uveo rezervistkinje. A ujedno nas tako spasao i težeg poraza. U redovima reprezentacije Srbije najviše poena zabeležila je Aleksandra Mužević, takođe 19, uz pet skokova. Ni jedna njena saigračica nije dostigla dvocifren broj poena.

Težak početak kontinentalnog šampionata za naše devojke koje će morati da se presaberu, i zajedno sa stručnim štabom koji predvodi Nataša Anđelić da nađu izlaz iz problema. A vremena i utakmica za tako nešto ima, a već sledeća na redu je u nedelju od 14 časova (prenos na TV Sportklub) kada će naše mlade reprezentativke stati naspram Belorusije.

Kasnije večeras, od 20.45 u Skenderiji u okviru naše u Grupe B ukrštaju se Belorusija i Mađarska.

Izvor: mozzartsport

Foto: FIBA

Komentari / 0

Ostavite komentar