Како је убица супер-тимова одбио Лејкерсе?

Лос Анђелес и "Стејплс центар" поново постају епицентар најјаче лиге на свету. За Лејкерсе ће играти Леброн и Ентони Дејвис, а за Клиперсе. . .

Кошарка 06.07.2019 | 23:45
Како је убица супер-тимова одбио Лејкерсе?
Многи нису видели или веровали шта се "ваља" иза угла, али се ипак догодило.

Лос Анђелес Клиперси повећали су улог највише што су могли и дефинитивно успели да доведу Каваија Ленарда (28), најбољег играча актуелног НБА шампиона, Торонта.

Организација коју води богаташ Стив Балмер у сарадњи са "посебним саветником" Џеријем Вестом, као и генералним менаџером Мајклом Вингером остварила је прошле ноћи једну од највећих победа у својој историји.

Многи и даље питају - како?!

Уз Ленардов потпис на четворогодишњи уговор од 141 милион долара, Клиперси су обезбедили и долазак Ол-стар крила из Оклахоме, Пола Џорџа (29) две године пре истека уговора. А, за то су платили велику цену - свесно ризикујући.

Према писању новинара портала "ЕСПН", Ленард је инсистирао да још један играч дође у његов нови тим, а избор је пао на Пола када је закључено да су Бредли Бил из Вашингтона и Џру Холидеј из Њу Орлеанса дефинитивно недоступни.

Да би успели у намери, Клиперси су Оклахоми послали "пикове" 2022, 2024. и 2026. године, као и незаштићене "пикове" прве рунде 2021. и 2023. године. Уз то, Тандери су добили и права да мењају пикове са Клиперсима на НБА драфту 2023. и 2025. године.

Ту није крај, јер се франшиза из Ел-еја одрекла и младог плејмејкера Шеја Гилџус Александра (20) и као и италијанског ветерана на крилу, Данила Галинарија (30), који су такође отишли код Расела Вестбрука...

Бирајући између доласка две велике звезде и давања огромног броја пикова, стечених трејдовима Блејка Грифина у Детроит и Тобајаса Хериса (и Бобана Марјановића) у Филаделфију, Клиперси су своју будућност засновали на постојећем, сјајном тиму, а не на "пиковима".

Уосталом, Ленард и Џорџ стижу на "готов" састав, са Петом Беверлијем и Луом Вилијамсом, који је Док Риверс прошле сезоне водио маестрално. Штавише, када су у другом делу сезоне многи предвиђали "потоп" без Хериса, тим из "Ел-Еја" успео је да "веже" месец дана без пораза, а потом и две победе против Голден Стејта у плеј-офу.

Са друге стране, Торонто се овог лета трудио да задржи Каваија након једне, сјајне сезоне, али је изгубио битку и због "географије", односно због чињенице да су у питању "Стејплс центар", Лос Анђелес и Ленардов родни крај.

Све то били су разлози због којих је Каваи одабрао Клиперсе, а не Лејкерсе, који су такође били спремни на бројне уступке да направе вероватно најбољи супер-тим у историји.

Ипак, прошле ноћи чули су "НЕ" од човека који је два пута срушио, а не састављао супер-тимове. 

Први пут је то урадио 2014, када је са њим на челу Сан Антонио освојио титулу у финалу против Мајамија са Леброном, Вејдом, Бошом и Рејом Аленом, а други пут је то урадио ове, 2019. године, у серији у којој је Голден Стејт последњи пут имао (или бар покушао да има) тешко повређеног Кевина Дурента у саставу.

Наравно, оба пута Ленард је био МВП великог финала...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар