Kako je ubica super-timova odbio Lejkerse?

Los Anđeles i "Stejpls centar" ponovo postaju epicentar najjače lige na svetu. Za Lejkerse će igrati Lebron i Entoni Dejvis, a za Kliperse. . .

Košarka 06.07.2019 | 23:45
Kako je ubica super-timova odbio Lejkerse?
Mnogi nisu videli ili verovali šta se "valja" iza ugla, ali se ipak dogodilo.

Los Anđeles Klipersi povećali su ulog najviše što su mogli i definitivno uspeli da dovedu Kavaija Lenarda (28), najboljeg igrača aktuelnog NBA šampiona, Toronta.

Organizacija koju vodi bogataš Stiv Balmer u saradnji sa "posebnim savetnikom" Džerijem Vestom, kao i generalnim menadžerom Majklom Vingerom ostvarila je prošle noći jednu od najvećih pobeda u svojoj istoriji.

Mnogi i dalje pitaju - kako?!

Uz Lenardov potpis na četvorogodišnji ugovor od 141 milion dolara, Klipersi su obezbedili i dolazak Ol-star krila iz Oklahome, Pola Džordža (29) dve godine pre isteka ugovora. A, za to su platili veliku cenu - svesno rizikujući.

Prema pisanju novinara portala "ESPN", Lenard je insistirao da još jedan igrač dođe u njegov novi tim, a izbor je pao na Pola kada je zaključeno da su Bredli Bil iz Vašingtona i Džru Holidej iz Nju Orleansa definitivno nedostupni.

Da bi uspeli u nameri, Klipersi su Oklahomi poslali "pikove" 2022, 2024. i 2026. godine, kao i nezaštićene "pikove" prve runde 2021. i 2023. godine. Uz to, Tanderi su dobili i prava da menjaju pikove sa Klipersima na NBA draftu 2023. i 2025. godine.

Tu nije kraj, jer se franšiza iz El-eja odrekla i mladog plejmejkera Šeja Gildžus Aleksandra (20) i kao i italijanskog veterana na krilu, Danila Galinarija (30), koji su takođe otišli kod Rasela Vestbruka...

Birajući između dolaska dve velike zvezde i davanja ogromnog broja pikova, stečenih trejdovima Blejka Grifina u Detroit i Tobajasa Herisa (i Bobana Marjanovića) u Filadelfiju, Klipersi su svoju budućnost zasnovali na postojećem, sjajnom timu, a ne na "pikovima".

Uostalom, Lenard i Džordž stižu na "gotov" sastav, sa Petom Beverlijem i Luom Vilijamsom, koji je Dok Rivers prošle sezone vodio maestralno. Štaviše, kada su u drugom delu sezone mnogi predviđali "potop" bez Herisa, tim iz "El-Eja" uspeo je da "veže" mesec dana bez poraza, a potom i dve pobede protiv Golden Stejta u plej-ofu.

Sa druge strane, Toronto se ovog leta trudio da zadrži Kavaija nakon jedne, sjajne sezone, ali je izgubio bitku i zbog "geografije", odnosno zbog činjenice da su u pitanju "Stejpls centar", Los Anđeles i Lenardov rodni kraj.

Sve to bili su razlozi zbog kojih je Kavai odabrao Kliperse, a ne Lejkerse, koji su takođe bili spremni na brojne ustupke da naprave verovatno najbolji super-tim u istoriji.

Ipak, prošle noći čuli su "NE" od čoveka koji je dva puta srušio, a ne sastavljao super-timove. 

Prvi put je to uradio 2014, kada je sa njim na čelu San Antonio osvojio titulu u finalu protiv Majamija sa Lebronom, Vejdom, Bošom i Rejom Alenom, a drugi put je to uradio ove, 2019. godine, u seriji u kojoj je Golden Stejt poslednji put imao (ili bar pokušao da ima) teško povređenog Kevina Durenta u sastavu.

Naravno, oba puta Lenard je bio MVP velikog finala...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar