Фоњини: Проклети Енглези!

Волео бих да вам експлодира бомба! Италијан Фабио Фоњини запрепастио је све својом изјавом током меча трећег кола Вимблдона.  Бес на Вимблдону: ''Проклети Енглези, нека пукне бомба!'' Италијански тенисер није скривао љутњу према организатору. . .

Тенис 07.07.2019 | 09:35
Фоњини: Проклети Енглези!
Фоњини је неочекивано елиминисан од Американца Тениса Сандгрена у три сета са 6:3, 7:6 (12), 6:3.

Пораз Италијана је неочекиван тим више што је Сандрген елиминисан у првом колу сваког од претходних девет наступа на великим турнирима.

Фоњини је платио цех играња два меча у пет сетова у претходним рундама Вимблдона, у којима је провео укупно седам сати на терену.

Међутим, оно што му је посебно засметало је што је ове суботе морао да игара на Терену 14.

"Да ли је фер играти овде? Проклети Енглези. Проклети. Волео бих да вам бомба експлодира у овом клубу", причао је Фоњини довољно гласно да га сви чују.

Инцидент се догодио на 2:2 у другом сету приликом сервиса Италијана, кога су ометали ветар и бука.

Фабио Фоњини, 10. играч на АТП листи, напустио је Вимблдон са великом горчином.

Тенисер из Санрема изгубио је у дуелу трећег кола против Американца Тениса Сандгрена (6:3, 7:6, 6:3), а током меча је скретао пажњу на себе експлицитним речима, који гледаоци на трибинама углавном нису чули или разумели.

Али на ТВ-у се све јако добро разазнало.

Тражећи челенџ у једном тренутку, пожалио се на слабије услове за игру на том терену ("Број 14") оних на централним теренима. Док је судија ступао у контакт са сарадницима, Фоњини је љутити себи у браду рекао на италијанском језику...

"Да ли је по правилима да играмо овде? Проклети Енглези. Проклети, заиста. Желео бих да бомба овде експлодира. Бомба би требало да експлодира", изјавио је он, гледајући ка трибинама, па судији...

Нема сумње да Фоњинија очекује жестока казна, јер му на руку не иде ни "досије" који има у АТП.

Наиме, Фоњини је 2017. условно суспендован са дван Гренд слем турнира јер је вређао судије на УС опену.

Он је судиницу Луизу Енгзел назвао "ружном веверицом" и "дрољом", па је морао да плати и новчану казну од 96.000 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар