Fonjini: Prokleti Englezi!

Voleo bih da vam eksplodira bomba! Italijan Fabio Fonjini zaprepastio je sve svojom izjavom tokom meča trećeg kola Vimbldona.  Bes na Vimbldonu: ''Prokleti Englezi, neka pukne bomba!'' Italijanski teniser nije skrivao ljutnju prema organizatoru. . .

Tenis 07.07.2019 | 09:35
Fonjini: Prokleti Englezi!
Fonjini je neočekivano eliminisan od Amerikanca Tenisa Sandgrena u tri seta sa 6:3, 7:6 (12), 6:3.

Poraz Italijana je neočekivan tim više što je Sandrgen eliminisan u prvom kolu svakog od prethodnih devet nastupa na velikim turnirima.

Fonjini je platio ceh igranja dva meča u pet setova u prethodnim rundama Vimbldona, u kojima je proveo ukupno sedam sati na terenu.

Međutim, ono što mu je posebno zasmetalo je što je ove subote morao da igara na Terenu 14.

"Da li je fer igrati ovde? Prokleti Englezi. Prokleti. Voleo bih da vam bomba eksplodira u ovom klubu", pričao je Fonjini dovoljno glasno da ga svi čuju.

Incident se dogodio na 2:2 u drugom setu prilikom servisa Italijana, koga su ometali vetar i buka.

Fabio Fonjini, 10. igrač na ATP listi, napustio je Vimbldon sa velikom gorčinom.

Teniser iz Sanrema izgubio je u duelu trećeg kola protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena (6:3, 7:6, 6:3), a tokom meča je skretao pažnju na sebe eksplicitnim rečima, koji gledaoci na tribinama uglavnom nisu čuli ili razumeli.

Ali na TV-u se sve jako dobro razaznalo.

Tražeći čelendž u jednom trenutku, požalio se na slabije uslove za igru na tom terenu ("Broj 14") onih na centralnim terenima. Dok je sudija stupao u kontakt sa saradnicima, Fonjini je ljutiti sebi u bradu rekao na italijanskom jeziku...

"Da li je po pravilima da igramo ovde? Prokleti Englezi. Prokleti, zaista. Želeo bih da bomba ovde eksplodira. Bomba bi trebalo da eksplodira", izjavio je on, gledajući ka tribinama, pa sudiji...

Nema sumnje da Fonjinija očekuje žestoka kazna, jer mu na ruku ne ide ni "dosije" koji ima u ATP.

Naime, Fonjini je 2017. uslovno suspendovan sa dvan Grend slem turnira jer je vređao sudije na US openu.

On je sudinicu Luizu Engzel nazvao "ružnom vevericom" i "droljom", pa je morao da plati i novčanu kaznu od 96.000 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar