ЛШ: Јевтовић отпао за Судуву, дилема у одбрани!

Позната десеторица стартера за дуел у Литванији.  Звезда пред Литванију: Ко ће остати у Београду? На списку лиценцираних играча за 1. коло квалификација је 24 имена, али сигурно је да неће сви они путовати на дуел са Судувом.

Фудбал 06.07.2019 | 19:21
ЛШ: Јевтовић отпао за Судуву, дилема у одбрани!
Више него добре припреме одрадио је Милан Јевтовић. У једном тренутку искусни крилни фудбалер Црвене звезде фигурирао је као потенцијални стартер за европску премијеру. Међутим, доживео је пех у последњој контролној утакмици са Блау Вајсом, када је због проблема са примицачем морао да напусти игру у 37. минуту.

Иако није реч о озбиљној повреди, некадашњи члан Борца из Чачка прескочиће утакмицу у Марианпуљу против Судуве, заказну за уторак. На Маракани су одлучили да ништа не ризикују пошто очекују да Јевтовићу наставку квалификација буде један од џокера.

Нема много непознаница када је у питању Милојевићев избор стартера за меч против Судуве. Иако се Милан Борјан вратио са Голд Купа, међу стативама ће бити Зоран Поповић.

Гобељић и Родић су сигурни на стартним позицијама, као и Немања Милуновић. Једина дилема је има другог штопера. Новајлија из Ниша Радован Панков би био на пол позицији да током припрема у Аустрији није имао проблема са руптуром предње ложе.

Надају се на Маракани да ће Панков бити спреман. Међутим, могуће је да ће дуел почети Срђан Бабић или бивши капитен Вујадин Савић.

Остатак тима је познат. Средњи ред чиниће Бранко Јовичић, Душан Јованчић и Мирко Иванић, по крилима ће, бар номинално, дејствовати Ел Фарду Бен и Марко Марин. За Боаћија је резервисано место у нападу.

Ближи се прва званична утакмица за Црвену звезду у сезони 2019/20. и поновни сусрет са литванским прваком Судувом. 

Прије годину дана, у 2. колу квалификација за Лигу шампиона, црвено-бијели су лако прескочили тим из Маријампола побиједивши га 3:0 код куће и 2:0 у гостима. И овај пут, на старту квалификација, не би требало да буде већих проблема по изабранике Владана Милојевића, али је тренер црвено-бијелих, по обичају, врло опрезан. 

Сигурно је да ће у уторак од 20.00 часова у Литванији извести најјачи тим којим располаже у том тренутку, а већ сада би се могло наслутити којих 11 играча ће то бити: 

Поповић - Гобељић, Милуновић, Бабић, Родић - Јовичић, Јованчић - Бен, Иванић, Марин - Боаћи.

Највећа дилема је око другог штопера, поред Милуновића, пошто је Радован Панков још ровит од повреде коју је вукао током припрема, Срђан Бабићсе нешто касније придружио саиграчима због учешћа на Европском првенству за младе, а Вујадин Савићиако је био стартер у најјачој провјери у Аустрији, против Зенита, налази се на излазним вратима клуба и могао би баш због тога да уступи мјесто неком од двојице млађих колега. Вјероватно Бабићу, како Панков не би ризиковао погоршање ситуације.

Из истог разлога - очекиваног одласка - Милан Павков ће вјероватно бити на клупи за резерве, а Ричмонд Боаћи предводити напад. 

Одличним радом на припремама и повјерењем које је добијао кроз утакмице, чини се да је Марко Гобељић обезбиједио себи мјесто десног бека бар у уводним изазовима сезоне, док Филип Стојковић покушава да пронађе инострани ангажман или се поново избори за Милојевићеву пажњу.

На голу ће готово сигурно стајати Зоран Поповић, пошто се Милан Борјан тек недавно вратио са Голд Купа на ком је учествовао са репрезентацијом Канаде. Деловало је да све иде по плану, али је Хаити у четвртфиналу успео да преокрене од 0:2 до 3:2, чему је несигурношћу кумовао и Борјан, па ће Звездином голману вероватно бити потребно неко време да се и психолошки опорави од несрећне елиминације.

Питање је да ли ће искусни чувар мреже уопште и путовати у Литванију, јер је ту и новајлија Никола Васиљевић, а списак од 24 имена свакако ће бити скраћен на 19-20. Вероватније је да ћемо Борјана поново на голу гледати од реванша, можда чак и другог кола (уколико црвено-бели оправдају улогу фаворита).

Међу играчима који су лиценцирани, али би могли да остану у Београду за ово путовање, је и Милан Јевтовић, који је доживео повреду у последњој утакмици на припремама и још се није потпуно опоравио, па иако је деловало да би на старту сезоне могао да има доста запаженију улогу него пре, стручни штаб ће га вероватно поштедети пута како би био максимално спреман за озбиљније изазове који следе.

Велико је питање и хоће ли Португалац Томане бити у авиону пошто је тек пре четири дана стигао у клуб, као и млади центарфор Никола Крстовић који тренутно из сенке Боаћија, Павкова, па и Вукановића вреба место у шпицу.

Црвено-бели у Литванију путују у понедељак, када ће и бити познат списак свих играча које ће Милојевић имати на располагању у Маријамполу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар