LŠ: Jevtović otpao za Suduvu, dilema u odbrani!

Poznata desetorica startera za duel u Litvaniji.  Zvezda pred Litvaniju: Ko će ostati u Beogradu? Na spisku licenciranih igrača za 1. kolo kvalifikacija je 24 imena, ali sigurno je da neće svi oni putovati na duel sa Suduvom.

Fudbal 06.07.2019 | 19:21
LŠ: Jevtović otpao za Suduvu, dilema u odbrani!
Više nego dobre pripreme odradio je Milan Jevtović. U jednom trenutku iskusni krilni fudbaler Crvene zvezde figurirao je kao potencijalni starter za evropsku premijeru. Međutim, doživeo je peh u poslednjoj kontrolnoj utakmici sa Blau Vajsom, kada je zbog problema sa primicačem morao da napusti igru u 37. minutu.

Iako nije reč o ozbiljnoj povredi, nekadašnji član Borca iz Čačka preskočiće utakmicu u Marianpulju protiv Suduve, zakaznu za utorak. Na Marakani su odlučili da ništa ne rizikuju pošto očekuju da Jevtoviću nastavku kvalifikacija bude jedan od džokera.

Nema mnogo nepoznanica kada je u pitanju Milojevićev izbor startera za meč protiv Suduve. Iako se Milan Borjan vratio sa Gold Kupa, među stativama će biti Zoran Popović.

Gobeljić i Rodić su sigurni na startnim pozicijama, kao i Nemanja Milunović. Jedina dilema je ima drugog štopera. Novajlija iz Niša Radovan Pankov bi bio na pol poziciji da tokom priprema u Austriji nije imao problema sa rupturom prednje lože.

Nadaju se na Marakani da će Pankov biti spreman. Međutim, moguće je da će duel početi Srđan Babić ili bivši kapiten Vujadin Savić.

Ostatak tima je poznat. Srednji red činiće Branko Jovičić, Dušan Jovančić i Mirko Ivanić, po krilima će, bar nominalno, dejstvovati El Fardu Ben i Marko Marin. Za Boaćija je rezervisano mesto u napadu.

Bliži se prva zvanična utakmica za Crvenu zvezdu u sezoni 2019/20. i ponovni susret sa litvanskim prvakom Suduvom. 

Prije godinu dana, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, crveno-bijeli su lako preskočili tim iz Marijampola pobijedivši ga 3:0 kod kuće i 2:0 u gostima. I ovaj put, na startu kvalifikacija, ne bi trebalo da bude većih problema po izabranike Vladana Milojevića, ali je trener crveno-bijelih, po običaju, vrlo oprezan. 

Sigurno je da će u utorak od 20.00 časova u Litvaniji izvesti najjači tim kojim raspolaže u tom trenutku, a već sada bi se moglo naslutiti kojih 11 igrača će to biti: 

Popović - Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Ivanić, Marin - Boaći.

Najveća dilema je oko drugog štopera, pored Milunovića, pošto je Radovan Pankov još rovit od povrede koju je vukao tokom priprema, Srđan Babićse nešto kasnije pridružio saigračima zbog učešća na Evropskom prvenstvu za mlade, a Vujadin Savićiako je bio starter u najjačoj provjeri u Austriji, protiv Zenita, nalazi se na izlaznim vratima kluba i mogao bi baš zbog toga da ustupi mjesto nekom od dvojice mlađih kolega. Vjerovatno Babiću, kako Pankov ne bi rizikovao pogoršanje situacije.

Iz istog razloga - očekivanog odlaska - Milan Pavkov će vjerovatno biti na klupi za rezerve, a Ričmond Boaći predvoditi napad. 

Odličnim radom na pripremama i povjerenjem koje je dobijao kroz utakmice, čini se da je Marko Gobeljić obezbijedio sebi mjesto desnog beka bar u uvodnim izazovima sezone, dok Filip Stojković pokušava da pronađe inostrani angažman ili se ponovo izbori za Milojevićevu pažnju.

Na golu će gotovo sigurno stajati Zoran Popović, pošto se Milan Borjan tek nedavno vratio sa Gold Kupa na kom je učestvovao sa reprezentacijom Kanade. Delovalo je da sve ide po planu, ali je Haiti u četvrtfinalu uspeo da preokrene od 0:2 do 3:2, čemu je nesigurnošću kumovao i Borjan, pa će Zvezdinom golmanu verovatno biti potrebno neko vreme da se i psihološki oporavi od nesrećne eliminacije.

Pitanje je da li će iskusni čuvar mreže uopšte i putovati u Litvaniju, jer je tu i novajlija Nikola Vasiljević, a spisak od 24 imena svakako će biti skraćen na 19-20. Verovatnije je da ćemo Borjana ponovo na golu gledati od revanša, možda čak i drugog kola (ukoliko crveno-beli opravdaju ulogu favorita).

Među igračima koji su licencirani, ali bi mogli da ostanu u Beogradu za ovo putovanje, je i Milan Jevtović, koji je doživeo povredu u poslednjoj utakmici na pripremama i još se nije potpuno oporavio, pa iako je delovalo da bi na startu sezone mogao da ima dosta zapaženiju ulogu nego pre, stručni štab će ga verovatno poštedeti puta kako bi bio maksimalno spreman za ozbiljnije izazove koji slede.

Veliko je pitanje i hoće li Portugalac Tomane biti u avionu pošto je tek pre četiri dana stigao u klub, kao i mladi centarfor Nikola Krstović koji trenutno iz senke Boaćija, Pavkova, pa i Vukanovića vreba mesto u špicu.

Crveno-beli u Litvaniju putuju u ponedeljak, kada će i biti poznat spisak svih igrača koje će Milojević imati na raspolaganju u Marijampolu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar