Тест: Ожеговићева, Вујачићева, Ивановићева, Сумина...

. . . борба за место под Сунцем! Црно-бели вечерас (20. 15, ТВ Спортклуб 2) играју најтежи контролни меч у досадашњем току припрема, против Олимпије.

Фудбал 06.07.2019 | 15:33
Тест: Ожеговићева, Вујачићева, Ивановићева, Сумина...
Некад је то био меч који је Партизану доносио титулу. Нема тог Гробара коме на помен Олимпије срце закуца јаче, пред очима му се појави слика Бежиграда и Ненад Бјековић како у магновењу у последњем минуту продужетка меча 11. јула 1976. тресе мрежу Љубише Далановића и доноси црно-белима прву титулу државног првака после десет година.

Стадион под Бежиградом више није у употреби. Кажу старији љубитељи спорта да ни фудбал није као што је некад био, међутим, вечерас (20.15, ТВ Спортклуб 2) имаће и Љубљанчани и београдски црно-бели мотиве, свак за себе, да се представе публици на модерним „Стожицама“. Игра се пријатељски сусрет који је Словенцима генерална проба пред двомеч са летонском Ригом у квалификацијама за Лигу Европе, док на њему Парни ваљак мора да потврди тенденцију раста форме и прикаже контуре делимично реконструисаног тима.

Тренер Саво Милошевић најавио је да ће повећати минутажу пројектованим стартерима. Играчи у овом часу најближи првом тиму провешће на терену 60 минута и практично од провере са Змајевима почиње конкренто уигравање за старт сезоне. Тестови против Будућности, Звијезде 05 и Белтинаца више су служил за истрчавање и били нека врста тренинга, док је Олимпија, ипак, озбиљан и захтеван ривал, а и чињенца да после ње Партизану остају још само две провере пре гостовања Инђији на почетку Суперлиге јасно сугеришу да простор за импровизацију практично не постоји.

Што се тиче конкретних захтева, дуел би требало да покаже како као штоперски тандем функционишу Старахиња Павловић и новајлија из Зете, Игор Вујачић, како ће се на левом крилу снаћи Ђорђе Ивановић и колико су у овој фази припрема у могућности да понуде Сејдуба Сума и Огњен Ожеговић. Њих двојица последњих месеци нису често играла, враћени су са позајмица и делују мотивисано на Похорју. Гвинејац је изузетно расположен, први пут се насмејао за две године откако је у Партизану, група га је прихватила за разлику од првог мандата, стручни штаб га је ставио на омиљену му позицију, иза шпица, док је бивши млади репрезентативац свестан конкуренције одлучио да запне од првог дана и искористи нејасан статус РикдардаГомеша. Фудбалер са Зеленортских Острва ни на овом сусрету неће бити у комбинацији да не би ризиковао повреду пред извесни трансфер, Умар Садик је одрадио само четири тренинга и вероватно ће се представити публицу у завршних пола сата, а то је идеална ситуација за Ожеговића да убеди Милошевића како заслужује бољи статус него код претходног тренера.

Пошто процес формирања Партизановог тима још није окончан окршај у Љубљани је заправо борба за место под Сунцем и за Суму и за Ивановића, новог штопера Вујачића, па и Ожеговића. У клубу очекују доласке једног централног везног и једног крила из иностранства, можда и продужетак позајмице Данила Пантића, а није искључен ни ангажман још једног центарфора, тако да...

Чекајући да се реши папирилогија око трансфер Рајка Брежанчића, Милошевић је принуђен да се ослони на Слободана Урошевића као левог бека, што значи да је изненадна шанса указала отписаном, па у такмичарски погон враћеном, фудбалеру да покаже да заслужује више и наметне се пред тестове са француским Бородом (10. јула) и мађарским Пакшијем (13.7).

Очекује се да Партизан Олимпији супротстави следећи тим: Стојковић – Н. Р. Милетић, С. Павловић, Вујачић, Урошевић – Шћекић, Здјелар – Тошић, Сума, Ивановић – Ожеговић.

Извор: моззартспорт

Фото: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар