Test: Ožegovićeva, Vujačićeva, Ivanovićeva, Sumina...

. . . borba za mesto pod Suncem! Crno-beli večeras (20. 15, TV Sportklub 2) igraju najteži kontrolni meč u dosadašnjem toku priprema, protiv Olimpije.

Fudbal 06.07.2019 | 15:33
Test: Ožegovićeva, Vujačićeva, Ivanovićeva, Sumina...
Nekad je to bio meč koji je Partizanu donosio titulu. Nema tog Grobara kome na pomen Olimpije srce zakuca jače, pred očima mu se pojavi slika Bežigrada i Nenad Bjeković kako u magnovenju u poslednjem minutu produžetka meča 11. jula 1976. trese mrežu Ljubiše Dalanovića i donosi crno-belima prvu titulu državnog prvaka posle deset godina.

Stadion pod Bežigradom više nije u upotrebi. Kažu stariji ljubitelji sporta da ni fudbal nije kao što je nekad bio, međutim, večeras (20.15, TV Sportklub 2) imaće i Ljubljančani i beogradski crno-beli motive, svak za sebe, da se predstave publici na modernim „Stožicama“. Igra se prijateljski susret koji je Slovencima generalna proba pred dvomeč sa letonskom Rigom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok na njemu Parni valjak mora da potvrdi tendenciju rasta forme i prikaže konture delimično rekonstruisanog tima.

Trener Savo Milošević najavio je da će povećati minutažu projektovanim starterima. Igrači u ovom času najbliži prvom timu provešće na terenu 60 minuta i praktično od provere sa Zmajevima počinje konkrento uigravanje za start sezone. Testovi protiv Budućnosti, Zvijezde 05 i Beltinaca više su služil za istrčavanje i bili neka vrsta treninga, dok je Olimpija, ipak, ozbiljan i zahtevan rival, a i činjenca da posle nje Partizanu ostaju još samo dve provere pre gostovanja Inđiji na početku Superlige jasno sugerišu da prostor za improvizaciju praktično ne postoji.

Što se tiče konkretnih zahteva, duel bi trebalo da pokaže kako kao štoperski tandem funkcionišu Starahinja Pavlović i novajlija iz Zete, Igor Vujačić, kako će se na levom krilu snaći Đorđe Ivanović i koliko su u ovoj fazi priprema u mogućnosti da ponude Sejduba Suma i Ognjen Ožegović. Njih dvojica poslednjih meseci nisu često igrala, vraćeni su sa pozajmica i deluju motivisano na Pohorju. Gvinejac je izuzetno raspoložen, prvi put se nasmejao za dve godine otkako je u Partizanu, grupa ga je prihvatila za razliku od prvog mandata, stručni štab ga je stavio na omiljenu mu poziciju, iza špica, dok je bivši mladi reprezentativac svestan konkurencije odlučio da zapne od prvog dana i iskoristi nejasan status RikdardaGomeša. Fudbaler sa Zelenortskih Ostrva ni na ovom susretu neće biti u kombinaciji da ne bi rizikovao povredu pred izvesni transfer, Umar Sadik je odradio samo četiri treninga i verovatno će se predstaviti publicu u završnih pola sata, a to je idealna situacija za Ožegovića da ubedi Miloševića kako zaslužuje bolji status nego kod prethodnog trenera.

Pošto proces formiranja Partizanovog tima još nije okončan okršaj u Ljubljani je zapravo borba za mesto pod Suncem i za Sumu i za Ivanovića, novog štopera Vujačića, pa i Ožegovića. U klubu očekuju dolaske jednog centralnog veznog i jednog krila iz inostranstva, možda i produžetak pozajmice Danila Pantića, a nije isključen ni angažman još jednog centarfora, tako da...

Čekajući da se reši papirilogija oko transfer Rajka Brežančića, Milošević je prinuđen da se osloni na Slobodana Uroševića kao levog beka, što znači da je iznenadna šansa ukazala otpisanom, pa u takmičarski pogon vraćenom, fudbaleru da pokaže da zaslužuje više i nametne se pred testove sa francuskim Borodom (10. jula) i mađarskim Pakšijem (13.7).

Očekuje se da Partizan Olimpiji suprotstavi sledeći tim: Stojković – N. R. Miletić, S. Pavlović, Vujačić, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Tošić, Suma, Ivanović – Ožegović.

Izvor: mozzartsport

Foto: FK Partizan

Komentari / 0

Ostavite komentar