Шћекић о сарадњи са Тумбаковићем...

Код њега можеш све и не можеш ништа! Црногорски фудбалер убеђен да је Србија добила великог селектора.

Фудбал 06.07.2019 | 17:27
Шћекић о сарадњи са Тумбаковићем...
На помен имена Љубиша Тумбаковић, Александар Шћекић само што не устане. Црногорски репрезентативац и фудбалер Партизана одмах каже: „Он је мој други фудбалски отац“. Ко зна где би фудбалске стазе одвеле кршног везисту да га на једној утакмици домаћег првенства, док је носио дрес Бокељ, није снимио српски стратег и позвао у репрезентацију.

Због свега тога Шћекић се осећа позваним да каже коју реч о дојучерашњем селектору Црне Горе. И честита Србији. Тврди, добила је сјајног стратега, који ће направити велики ствари.

„Тумбаковић је мој други фудбалски отац. Док није дошао у Црну Гору, нисам играо за репрезентацију, а за време његовог мандата постао сам стандардан члан државног тима. Запазио ме је док сам играо за Бокељ, били смо други, трећи на табели, играли европске квалификације, дошао је да гледа меч у Котору и одмах после тога сам не само добио позив, него и био стартер на гостовању у Грчкој. Што је најзанимљивије, тад ме запазе челници Ганчлербирлигија, те ми је на неки начин отворио врата трансферу у Турску. Отад нисам пропустио ниједно окупљање“, прича Шћекић.

Како је играла Црна Гора под диригентском палицом Љубише Тумбаковића, то је могло да се види. Уосталом, зна се и од раније шта воли бивши тренер Партизана...

„Форсира пас. Додавање мора да буде тачно и правовремено, а да се игра на један, највише два додира“.

Оно што не може да се види голим оком...

„Код њега можеш све, а у ствари не можеш ништа! Дисциплина је на првом месту, зна се код њега шта ко ради, нема излазака, а обавезе су велике: ручак, тренинг, анализа, вечера. Добијали смо сат-два да се прошетамо и да се вратимо у собе. То показује да је веома страг, али зато када бисмо добили неку утакмицу и те како је знао да награди“.

Занимљиво је чути из прве руке и какву је тактику Тумбаковић спремао за мечеве са Србијом у Лиги нација.

„Причао нам је да Орлови имају јаку средину терена, да добро чувају лопту и издао нам је задатак да чувамо Тадића. Плус, највећи проблем био је како да сачувамо Митровића, а шпиц Фулама је био стрелац на оба меча, промашио је и пенал у Београду. Баш нисмо знали како ћемо с њим. Веома је јак, добро игра леђима. Покушавали смо да решимо проблем пре него што лопте дођу до Митра, али нисмо успели“.

С обзиром на то да Србија има јачу репрезентацију од Црне Горе, што је показала победама у Лиги нација, питање за Шћекића је било шта може Тумбаковић да „направи“ од Орлова.

„Може да одведе Србију на Европско првенство. Верујем у њега и у Србију, као репрезентацију. Направиће велике ствари. Озбиљан је тренер Тумба, има визију. Већ у глави има како ће ваш тим да изгледа за неколико година“, сигуран је Александар Шћекић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспор

Коментари / 0

Оставите коментар