Šćekić o saradnji sa Tumbakovićem...

Kod njega možeš sve i ne možeš ništa! Crnogorski fudbaler ubeđen da je Srbija dobila velikog selektora.

Fudbal 06.07.2019 | 17:27
Šćekić o saradnji sa Tumbakovićem...
Na pomen imena Ljubiša Tumbaković, Aleksandar Šćekić samo što ne ustane. Crnogorski reprezentativac i fudbaler Partizana odmah kaže: „On je moj drugi fudbalski otac“. Ko zna gde bi fudbalske staze odvele kršnog vezistu da ga na jednoj utakmici domaćeg prvenstva, dok je nosio dres Bokelj, nije snimio srpski strateg i pozvao u reprezentaciju.

Zbog svega toga Šćekić se oseća pozvanim da kaže koju reč o dojučerašnjem selektoru Crne Gore. I čestita Srbiji. Tvrdi, dobila je sjajnog stratega, koji će napraviti veliki stvari.

„Tumbaković je moj drugi fudbalski otac. Dok nije došao u Crnu Goru, nisam igrao za reprezentaciju, a za vreme njegovog mandata postao sam standardan član državnog tima. Zapazio me je dok sam igrao za Bokelj, bili smo drugi, treći na tabeli, igrali evropske kvalifikacije, došao je da gleda meč u Kotoru i odmah posle toga sam ne samo dobio poziv, nego i bio starter na gostovanju u Grčkoj. Što je najzanimljivije, tad me zapaze čelnici Gančlerbirligija, te mi je na neki način otvorio vrata transferu u Tursku. Otad nisam propustio nijedno okupljanje“, priča Šćekić.

Kako je igrala Crna Gora pod dirigentskom palicom Ljubiše Tumbakovića, to je moglo da se vidi. Uostalom, zna se i od ranije šta voli bivši trener Partizana...

„Forsira pas. Dodavanje mora da bude tačno i pravovremeno, a da se igra na jedan, najviše dva dodira“.

Ono što ne može da se vidi golim okom...

„Kod njega možeš sve, a u stvari ne možeš ništa! Disciplina je na prvom mestu, zna se kod njega šta ko radi, nema izlazaka, a obaveze su velike: ručak, trening, analiza, večera. Dobijali smo sat-dva da se prošetamo i da se vratimo u sobe. To pokazuje da je veoma strag, ali zato kada bismo dobili neku utakmicu i te kako je znao da nagradi“.

Zanimljivo je čuti iz prve ruke i kakvu je taktiku Tumbaković spremao za mečeve sa Srbijom u Ligi nacija.

„Pričao nam je da Orlovi imaju jaku sredinu terena, da dobro čuvaju loptu i izdao nam je zadatak da čuvamo Tadića. Plus, najveći problem bio je kako da sačuvamo Mitrovića, a špic Fulama je bio strelac na oba meča, promašio je i penal u Beogradu. Baš nismo znali kako ćemo s njim. Veoma je jak, dobro igra leđima. Pokušavali smo da rešimo problem pre nego što lopte dođu do Mitra, ali nismo uspeli“.

S obzirom na to da Srbija ima jaču reprezentaciju od Crne Gore, što je pokazala pobedama u Ligi nacija, pitanje za Šćekića je bilo šta može Tumbaković da „napravi“ od Orlova.

„Može da odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo. Verujem u njega i u Srbiju, kao reprezentaciju. Napraviće velike stvari. Ozbiljan je trener Tumba, ima viziju. Već u glavi ima kako će vaš tim da izgleda za nekoliko godina“, siguran je Aleksandar Šćekić.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starspor

Komentari / 0

Ostavite komentar