Демирал је Јувентусов за 18.000.000!

Алањи упала кашика у мед, Сасуоло се опарио као посредник.  Стара дама добацила до 40. 000. 000 евра у овом прелазном року.  Јувентус потврдио: Демирал јача одбрамбену линију.  Уговор између Јувентуса и Демирала потписан на пет година.

Фудбал 06.07.2019 | 16:11
Демирал је Јувентусов за 18.000.000!
Турски одбрамбени фудбалер Мерих Демирал носиће дрес торинске ''старе даме'' до лета 2024. године!

Осмоструки узастопни освајач ''скудета'' има високе амбиције у наредној сезони под тренерском командом Мауриција Сарија, а важну улогу у испуњењу истих имаће млади турски репрезентативац, који ће у наредних пет сезона бити део последњег бедема испред гола ''бјанко-нера'', саопштио је клуб.

Демирал у Јувентус долази из Сасуола, где је прво наступао као позајмљени играч Аланијаспора са правом откупа. 

Тим са стадиона ''Мапеи'' то је и учинио, а пред старт нове сезоне је продат Јувентусу, где ће бригу о његовом даљем фудбалском развоју имати Маурисио Сари.

Демирал, који има и шест наступа за сениорску репрезентацију Турске, постигао је два гола на четрнаест утакмица прошле сезоне на Апенинима.

Андреа Барзаљи је отишао у пензију, Ђорђо Кјелини и Лео Бонучи неће постати млађи. Јувентус је пажљиво бирао штопера за будућност и изабрао Мериха Демирала. Торинска Стара дама данас је и званично објавила да је Демирал ново појачање Јувентуса, који је на име обештећења Сасуолу платио 18.000.000 евра и са 21-годишњим централним беком, “турским Видићем” како га називају, потписао уговор до 2024.

Сасуолу додуше иде само мањи део од обештећења, јер ће се понајвише опарити Алања. Међутим, ни Нероверди немају право да кукају с обзиром да су у случају Демирала и глумили “проточни бојлер” ка Јувентусу. Стара дама је наиме још прошлог лета уговорила долазак Демирала у Сасуоло, тек да види како ће се овај снаћи у Серији А. Сасуоло је платио једногодишњу позајмицу од 3.500.000 евра, а овог лета додао још 7.000.000 евра - неки додуше пишу и о 9.250.000 - да би откупио његов уговор. Све на миг из Јувентуса, који је у ствари све одавно утаначио.

А колико Јуве верује у Демирала најбоље говори то што је овог лета већ довео Адријена Рабиоа, Арона Ремзија, вратио Ђанлуиђија Буфона и новац издвојио само за Луку Пелегринија кога је Роми платио 22.000.000 евра.

Јуве дакле не воли да се разбацује парама. Купује само кад је сигуран да зна шта ради.

Демирал се уклапа у профил играча неопходних за реконструкцију Јувентусове последње линије. Пре њега је купљен млади Аргентинац Ромеро из Ђенове, а очекује се и потпис још млађег Стархиње Павловића из партизана. Барзаљи је отишао у пензију, Кјелини ускоро пуни 35 година, Касерес се враћа са позајмице у Лацио, а Лео Бонући делује као играч чији најбољи дани су прошли. Ту је још Ругани у којег Алегри није имао превелико поверење, али би могао да постане прва опција код Мауриција Сарија који га је лансирао у Емполију. Ипак, очекује се да Јувентус доведе још једно звучно штоперско име, јер би Демирал, Ромеро и Павловић могли да оду негде на позајмице да се кале. Они су инвестиција за будућност…

Извор: моззартспорт/мондо.ба

ФОТО: Јувентус

Коментари / 0

Оставите коментар