WБ: Ђоковић говорио о наредном ривалу...

Он је вођа будуће генерације! Новак Ђоковић говорио је о дуелу трећег кола Вимблдона против пољског тенисера Хуберта Хуркача.

Тенис 06.07.2019 | 14:17
WБ: Ђоковић говорио о наредном ривалу...
Ђоковић је победио младог Пољака са 3-1 у сетовима и пласирао се у осмину финала Вимблдона.

Он је истакао да није све најбоље функционисало током вишечасовног дуела на Терену 1.

"Морам Хуркачу да честитам, играо је добро, терао ме на грешке, добро сервира... Дао је све од себе и одиграо квалитетан меч. Мислим да сам морао боље да користим прилике и да будем фокусиранији на његов други сервис. Био сам превише обазрив, што није био случај у прва два кола", изјавио је Ђоковић и наставио:

"Трећи сет је био одличан, као и четврти. Срећан сам начина на који сам завршио дуел. Увек постоји нешто што мора да се поправи – то је Гренд слем", додао је Новак и рекао да јесте изненађење то што у његовом делу жреба нема више никог из Топ 10.

Он је причао и о наредном ривалу, Французу Игу Умберу, који је изненадио Феликса Оже-Алијасима у трећој рунди.

"Гледао сам га на Ролан Гаросу, као и прошле године на УС опену. Гледао сам га мало и сада против Феликса. Има јак сервис, експлозиван је, веома динамичан. Висок је, има добру игру са основне линије, раван бекхенд, веома солидан. Може да игра како хоће, свестран је тенисер".

Открио је и главне квалитете 21-годишњег Француза.

"Има одличан сервис који вас избацује са терена и тај адут користи. Добро користи висину, има добру технику и један је од вођа 'будуће генерације', уз Феликса (Оже-Алијасима) и (Хуберта) Хуркача".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар