WB: Đoković govorio o narednom rivalu...

On je vođa buduće generacije! Novak Đoković govorio je o duelu trećeg kola Vimbldona protiv poljskog tenisera Huberta Hurkača.

Tenis 06.07.2019 | 14:17
WB: Đoković govorio o narednom rivalu...
Đoković je pobedio mladog Poljaka sa 3-1 u setovima i plasirao se u osminu finala Vimbldona.

On je istakao da nije sve najbolje funkcionisalo tokom višečasovnog duela na Terenu 1.

"Moram Hurkaču da čestitam, igrao je dobro, terao me na greške, dobro servira... Dao je sve od sebe i odigrao kvalitetan meč. Mislim da sam morao bolje da koristim prilike i da budem fokusiraniji na njegov drugi servis. Bio sam previše obazriv, što nije bio slučaj u prva dva kola", izjavio je Đoković i nastavio:

"Treći set je bio odličan, kao i četvrti. Srećan sam načina na koji sam završio duel. Uvek postoji nešto što mora da se popravi – to je Grend slem", dodao je Novak i rekao da jeste iznenađenje to što u njegovom delu žreba nema više nikog iz Top 10.

On je pričao i o narednom rivalu, Francuzu Igu Umberu, koji je iznenadio Feliksa Ože-Alijasima u trećoj rundi.

"Gledao sam ga na Rolan Garosu, kao i prošle godine na US openu. Gledao sam ga malo i sada protiv Feliksa. Ima jak servis, eksplozivan je, veoma dinamičan. Visok je, ima dobru igru sa osnovne linije, ravan bekhend, veoma solidan. Može da igra kako hoće, svestran je teniser".

Otkrio je i glavne kvalitete 21-godišnjeg Francuza.

"Ima odličan servis koji vas izbacuje sa terena i taj adut koristi. Dobro koristi visinu, ima dobru tehniku i jedan je od vođa 'buduće generacije', uz Feliksa (Ože-Alijasima) i (Huberta) Hurkača".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar