МУП ЦГ забранио литургију у Свачу

Управа полиције Црне Горе забранила је Митрополији црногорско-приморској служење литургије у Цркви Светог Јована у Свачу код Улциња поводом Ивањдана, преносе подгорички медији.

Регион 06.07.2019 | 11:29
МУП ЦГ забранио литургију у Свачу
Литургија је забрањена уз образложење да је ријеч о "заштићеном локалитету", а на захтјев локалне власти, која је прије неколико дана осудила најављене активности Митрополије црногорско-приморске.

"Побједа" пише да ће литургија као и прошле године бити служена неколико десетина метара даље од сакралног објекта, који је годинама предмет археолошких истраживања.

Према најавама, полиција ће обезбеђивати литурију.

Појединачно најјача албанска партија у Улцињу "Форца" позвала је јуче на очување реда, мира и међурелигијског и међуетничког склада, остајући при осуди намјере Српске православне цркве /СПЦ/ да литургију одржи "на територији насељеној неправославним становништвом".

Управа полиције Црне Горе је прошле године забранила литургију СПЦ на остацима Храма Светог Јована Крститеља у Свачу јер скуп није благовремено пријављен, али и уважавајући, како су саопштили, став Министарства културе да је ријеч о културном и археолошком локалитету.

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије је са свештенством ипак литургију одржао недалеко од остатака цркве.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Цццццц

06.07.2019 09:38

И то је сада нормална Еевропска вриједност. Е сада ајде да забранило такве активности свакој вјерској заједници у БИХ гдје су вјерски објекти изграђени прије више стотина година а ту више нема припадника те заједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.07.2019 10:05

Црна Гора није у ЕУ тако да то непије воде...

Name

Кнежево

06.07.2019 10:55

Црна Гора је Света Земља, монтенегро је јад јада.

Name

Деутсцхланд

06.07.2019 13:55

Православље на Православље,ко води тај народ, видимо у СПЦ да је велики лоповлук, ГРИЈЕХ,о политичким водама,све лосе,и ста оцекујете од Бога,јер су сви окренули леђа Богу,само. Еуро,ово је посљедица,јер Бог не зели невјернике,истребице их са лица земље,