Од духовног вође до криминалца

– Никад нико у породици није био криминалац, нормална смо породица, која никад није имала проблема са законом, али у данашње вријеме све се може. Коректно је све било од полиције. Нашли су неких ствари које се не смију држати и то је то. Никад није имао проблема са законом – казао је Петар Глишић, отац свештеника Бојана Глишића који је ухапшен у полицијској акцији "Лотика".

Република Српска 05.07.2019 | 22:19
Од духовног вође до криминалца
Свештеник Бојан Глишић ухапшен је јуче у полицијској акцији “Лотика” због сумње да се бавио препродајом оружја и експлозива, вијест је која је шокирала јавност у БиХ. Ухапшен је у тренутку примопредаје прикривеним инспекторима, с којима је договарао продају не знајући да је ријеч о полицајцима. 

Мирна Миљановић, портпарол Министарства унутрашњих послова Републике Српске, рекла је да је акција “Лотика” била усмјерена на разбијање криминалне групе која се бавила недозвољеном производњом и прометом минско-експлозивних средстава, као и ватреним оружјем.

– У Рогатици и Вишеграду је приликом претреса одузето скоро два килограма различитог експлозива, више комада иницијалних каписли, мина распрскавајућег усмјереног дјеловања (МРУД), више комада муниције различитог калибра, СИМ картица и мобилних телефона – казала је Миљановић.

Ухапшени Глишић спроведен је након криминалистичке обраде у Окружно јавно тужилаштво Источно Сарајево, Подручна канцеларија Вишеград.

Бојан Глишић је парох који је радио у Зеници, Вишеграду, а у посљедње вријеме у Борикама код Рогатице. Његов отац Петар, туристички радник из Вишеграда, потврдио је да је полиција код Бојана у аутомобилу пронашла одређену количину експлозива.

– Никад нико у породици није био криминалац, нормална смо породица, која никад није имала проблема са законом, али у данашње вријеме све се може. Коректно је све било од полиције. Нашли су неких ствари које се не смију држати и то је то. Никад није имао проблема са законом – казао је Петар Глишић.

У Црквеној општини у Вишеграду нису могли коментарисати хапшење свештеника Глишића, очекујући став Митрополије дабробосанске. 

Глишић је дуго година радио као свештеник у Српској православној цркви у Зеници и водио вјерске обреде у Казненопоправном заводу Зеница. Захваљујући његовим причама о затвору, београдски бизнисмен и хуманитарац Војкан Крстић поклонио је у фебруару ове године зеничком затвору теретану за затворску стражу те апарате за мјерење притиска и шећера у крви.

Свештеник Бојан Глишић активан је и на друштвеној мрежи Фејсбук, а према његовим објавама, види се да му није мрско дружење по кафанама уз капљицу квалитетног вина. Честа су његова дружења с грађанима па овај свештеник с њима ужива у рафтингу на Дрини и у игрању малог фудбала. Ожењен је и отац троје дјеце.

(Агенције)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ДОДИК

05.07.2019 20:33

Ми смо добра породица. Никад нико се није бавио криминалом и опасним стварима. Само ето код млађег Додика нашли неколико ствари које се не смију држати. Пар стотина милиона и више, хотела, мотела, трговинских кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

06.07.2019 07:44

Какав кретен бозе господе

Name

Па

05.07.2019 20:50

Шта, свештеник као свештеник, као и свако друго занимање. Како кажу у сваком житу има кукоља па и међу њима. Има њих већих кримоса и од овога. Нема ђе нема кримоса. Што овај чича каже данас је тако и све се може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.07.2019 06:10

Само што овдје у кукољу има помало жита.

Name

Брандо

05.07.2019 21:22

Какав отац такав син. Клосари и битанге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаро

05.07.2019 21:24

Он духовни водја, он са духом нема ниста, то је једна сеоска сељацка барабААААА која се УУмислила да се мозе бавити криминалом. ПАО СВЕСТЕНИК И ТАЦКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаро

05.07.2019 21:46

Он духовни водја, он са духом нема ниста, то је једна сеоска сељацка барабААААА која се УУмислила да се мозе бавити криминалом. ПАО СВЕСТЕНИК И ТАЦКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица

05.07.2019 22:47

Отисло све до дјаво !Ни сам Бог нам не мозе помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

06.07.2019 06:31

Е тако се ради,мозе се овако у свакој сфери,потурис полицијаца,обиљезис новцаницу и сл.Рецимо кад директори сумских газдинстава узимају новац за додјелу суме исто се овако мозе јер се новац у ковертама носи по ресторанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

06.07.2019 06:54

Ово ко је ставио за свестеника је лудји од њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

06.07.2019 07:20

Ниста ново ! Каква је разлика измедју тог сто продаје орузије и ових нпр у БЛ сто сједе у канцеларијама са козним фотељама од пар хиљада марака и тразе по 150 КМ да ти крсте дијете или сахране неког и стрпају у свој дзеп....никаква.Давно су вецина тих вјерских слузбеника пресле све границе морала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

06.07.2019 10:27

Кад сте цули да је неки поп организовао донацију за болесно дијете? Ја никад.Толико о духовности дотицних!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драга

06.07.2019 13:40

Поп који хоце помоћи болесном, учиниће то да нико не види!

Name

Ре Драга

06.07.2019 15:03

Јел постоји такав поп о коме ти прицас...ма дај..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софија

08.07.2019 12:29

Класична монтируша :/

ОДГОВОРИТЕ