Od duhovnog vođe do kriminalca

– Nikad niko u porodici nije bio kriminalac, normalna smo porodica, koja nikad nije imala problema sa zakonom, ali u današnje vrijeme sve se može. Korektno je sve bilo od policije. Našli su nekih stvari koje se ne smiju držati i to je to. Nikad nije imao problema sa zakonom – kazao je Petar Glišić, otac sveštenika Bojana Glišića koji je uhapšen u policijskoj akciji "Lotika".

Republika Srpska 05.07.2019 | 22:19
Od duhovnog vođe do kriminalca
Sveštenik Bojan Glišić uhapšen je juče u policijskoj akciji “Lotika” zbog sumnje da se bavio preprodajom oružja i eksploziva, vijest je koja je šokirala javnost u BiH. Uhapšen je u trenutku primopredaje prikrivenim inspektorima, s kojima je dogovarao prodaju ne znajući da je riječ o policajcima. 

Mirna Miljanović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, rekla je da je akcija “Lotika” bila usmjerena na razbijanje kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnih sredstava, kao i vatrenim oružjem.

– U Rogatici i Višegradu je prilikom pretresa oduzeto skoro dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra, SIM kartica i mobilnih telefona – kazala je Miljanović.

Uhapšeni Glišić sproveden je nakon kriminalističke obrade u Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Višegrad.

Bojan Glišić je paroh koji je radio u Zenici, Višegradu, a u posljednje vrijeme u Borikama kod Rogatice. Njegov otac Petar, turistički radnik iz Višegrada, potvrdio je da je policija kod Bojana u automobilu pronašla određenu količinu eksploziva.

– Nikad niko u porodici nije bio kriminalac, normalna smo porodica, koja nikad nije imala problema sa zakonom, ali u današnje vrijeme sve se može. Korektno je sve bilo od policije. Našli su nekih stvari koje se ne smiju držati i to je to. Nikad nije imao problema sa zakonom – kazao je Petar Glišić.

U Crkvenoj opštini u Višegradu nisu mogli komentarisati hapšenje sveštenika Glišića, očekujući stav Mitropolije dabrobosanske. 

Glišić je dugo godina radio kao sveštenik u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Zenici i vodio vjerske obrede u Kaznenopopravnom zavodu Zenica. Zahvaljujući njegovim pričama o zatvoru, beogradski biznismen i humanitarac Vojkan Krstić poklonio je u februaru ove godine zeničkom zatvoru teretanu za zatvorsku stražu te aparate za mjerenje pritiska i šećera u krvi.

Sveštenik Bojan Glišić aktivan je i na društvenoj mreži Fejsbuk, a prema njegovim objavama, vidi se da mu nije mrsko druženje po kafanama uz kapljicu kvalitetnog vina. Česta su njegova druženja s građanima pa ovaj sveštenik s njima uživa u raftingu na Drini i u igranju malog fudbala. Oženjen je i otac troje djece.

(Agencije)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

DODIK

05.07.2019 20:33

Mi smo dobra porodica. Nikad niko se nije bavio kriminalom i opasnim stvarima. Samo eto kod mlađeg Dodika našli nekoliko stvari koje se ne smiju držati. Par stotina miliona i više, hotela, motela, trgovinskih kuća.

ODGOVORITE
Name

Drasko

06.07.2019 07:44

Kakav kreten boze gospode

Name

Па

05.07.2019 20:50

Шта, свештеник као свештеник, као и свако друго занимање. Како кажу у сваком житу има кукоља па и међу њима. Има њих већих кримоса и од овога. Нема ђе нема кримоса. Што овај чича каже данас је тако и све се може.

ODGOVORITE
Name

Re

06.07.2019 06:10

Samo što ovdje u kukolju ima pomalo žita.

Name

Brando

05.07.2019 21:22

Kakav otac takav sin. Klosari i bitange

ODGOVORITE
Name

Jaro

05.07.2019 21:24

On duhovni vodja, on sa duhom nema nista, to je jedna seoska seljacka barabAAAAA koja se UUmislila da se moze baviti kriminalom. PAO SVESTENIK I TACKA

ODGOVORITE
Name

Jaro

05.07.2019 21:46

On duhovni vodja, on sa duhom nema nista, to je jedna seoska seljacka barabAAAAA koja se UUmislila da se moze baviti kriminalom. PAO SVESTENIK I TACKA

ODGOVORITE
Name

Slavica

05.07.2019 22:47

Otislo sve do djavo !Ni sam Bog nam ne moze pomoci.

ODGOVORITE
Name

Dare

06.07.2019 06:31

E tako se radi,moze se ovako u svakoj sferi,poturis policijaca,obiljezis novcanicu i sl.Recimo kad direktori sumskih gazdinstava uzimaju novac za dodjelu sume isto se ovako moze jer se novac u kovertama nosi po restoranima.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

06.07.2019 06:54

Ovo ko je stavio za svestenika je ludji od njega

ODGOVORITE
Name

Marko

06.07.2019 07:20

Nista novo ! Kakva je razlika izmedju tog sto prodaje oruzije i ovih npr u BL sto sjede u kancelarijama sa koznim foteljama od par hiljada maraka i traze po 150 KM da ti krste dijete ili sahrane nekog i strpaju u svoj dzep....nikakva.Davno su vecina tih vjerskih sluzbenika presle sve granice morala.

ODGOVORITE
Name

Mila

06.07.2019 10:27

Kad ste culi da je neki pop organizovao donaciju za bolesno dijete? Ja nikad.Toliko o duhovnosti doticnih!

ODGOVORITE
Name

Draga

06.07.2019 13:40

Pop koji hoce pomoći bolesnom, učiniće to da niko ne vidi!

Name

Re Draga

06.07.2019 15:03

Jel postoji takav pop o kome ti pricas...ma daj..

ODGOVORITE
Name

Sofija

08.07.2019 12:29

Klasična montiruša :/

ODGOVORITE