Изгубио сет, па опет заблистао!

Новак Ђоковић се пласирао у осмину финала Вимблдона савладавши Пољака Хуберта Хуркача са 7:5, 6:7(5), 6:1, 6:4. Његов наредни ривал биће победник меча у коме се састају Феликс Оже-Алијасим - Иго Умбер.

Србија 05.07.2019 | 20:43
Изгубио сет, па опет заблистао!
Ђоковић није бриљирао у уводна два сета, али иако му се десило први пут на овом Вимблдону да изгуби једну деоницу, не да није очајавао због тога, већ је одговорио маестрално на тај изазов.

Јер, ем Пољак, који је 48. на АТП листи, није могао довека да увесељава публику "летењем" пред мрежом (чиме је освојио два ефектна поена), ем Ђоковић није могао баш цео меч да лоше игра на други сервис ривала, и то док га његов сопствени сервис мучи.

Новак је додао гас после поменутих 1:1, загосподарио тереном својом смиреношћу у сервис-гемовима, а агресивношћу када је он ишчекивао почетни ударац, па је аутсајдера послао кући, а да се Хуркач притом и није обрукао. Уосталом, узети браниоцу трона сет, није мала ствар. Али, оно што је много важније, то је да ће Ноле наставити поход на нови гренд слем трофеј.

Ко ће му бити наредни ривал, биће познато када свој меч одиграју поменути канадско-француски супарници, Оже-Алијасим који је 21. на АТП листи и Умбер који је 66.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар