Izgubio set, pa opet zablistao!

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Vimbldona savladavši Poljaka Huberta Hurkača sa 7:5, 6:7(5), 6:1, 6:4. Njegov naredni rival biće pobednik meča u kome se sastaju Feliks Ože-Alijasim - Igo Umber.

Srbija 05.07.2019 | 20:43
Izgubio set, pa opet zablistao!
Đoković nije briljirao u uvodna dva seta, ali iako mu se desilo prvi put na ovom Vimbldonu da izgubi jednu deonicu, ne da nije očajavao zbog toga, već je odgovorio maestralno na taj izazov.

Jer, em Poljak, koji je 48. na ATP listi, nije mogao doveka da uveseljava publiku "letenjem" pred mrežom (čime je osvojio dva efektna poena), em Đoković nije mogao baš ceo meč da loše igra na drugi servis rivala, i to dok ga njegov sopstveni servis muči.

Novak je dodao gas posle pomenutih 1:1, zagospodario terenom svojom smirenošću u servis-gemovima, a agresivnošću kada je on iščekivao početni udarac, pa je autsajdera poslao kući, a da se Hurkač pritom i nije obrukao. Uostalom, uzeti braniocu trona set, nije mala stvar. Ali, ono što je mnogo važnije, to je da će Nole nastaviti pohod na novi grend slem trofej.

Ko će mu biti naredni rival, biće poznato kada svoj meč odigraju pomenuti kanadsko-francuski suparnici, Ože-Alijasim koji je 21. na ATP listi i Umber koji je 66.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar