WБ: Два тијесна сета, па гас! Ноле иде даље!

Ђоковић изгубио сет, па се наљутио и рутински добио Хуркача.  Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Вимблдона победивши Хуберта Хуркача после четири сета – 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4.  Новак иде даље, опомена за следећу недељу! Други сет не би смео да се понови уколико Новак Ђоковић поново жели да освоји трофеј Вимблдона, а имаће довољно времена да анализира где је грешио против Хуркача. У преостала три сета играо је солидно и прошао у осмину финала. . .  Ђоковић не да вимблдонску круну! Пољак само "изнервирао" Новака освајањем другог сета.

Тенис 05.07.2019 | 19:40
WБ: Два тијесна сета, па гас! Ноле иде даље!
Најбољи тенисер света у наредном колу играће против Феликса Оже-Алијасима или Ига Умбера.

Српски играч сусрео се са до сада најтежим ривалом на овогодишњем Вимблдону, пошто је млади Пољак одигра два изузетно квалитетна сета.

Од старта меча могло је да се види да ово неће бити нимало лак испит за Ђоковића. Његова игра није била на највећем нивоу, а Хуркач је играо добар тенис.

Спасавао је брејк лопте Ђоковић, а онда је у идеалном тренутку одузео сервис противнику. Најбољи играч света у једанестом гему прави брејк, а потом у дванестом га потврђује за 1-0 (7:5).

У другом сету гледали смо добре размене, игра се распламсала и навијачи су уживали. Најлепши поени углавном су припадали 22-годишњем тенисеру, који је бриљирао на мрежи.

Брејкова није било и сет је отишао у тај-брејк. Пољак је тамо имао нешто више среће, али и знања, и заслужено резултатом 7:5 долази до изједначења.

Ово као да је наљутило најбољег тенисера света. Други сет трајао је више од сат времена, а трећи свега 23 минута. Новак дуплим брејком долази до поновног вођства – 6:1.

Сличан епилог видели смо и у четвртом периоду игре. Новак је брзо одузео сервис Хуберту и до краја није имао проблема да га и задржи. Ђоковић је имао и шансу за дупли брејк, али је Хуркач успео да освоји који гем више у односу на трећи сет.

На крају најбољи тенисер света долази до победе резултатом 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4.

Далеко од тога да је било рутински!

Новак Ђоковић морао је да проведе више од три сата на трави терена број "1" како би "избацио" упорног Хуберта Хуркача, који је у другом сету "летео" по терену, па је тако натерао и српског тенисера да свој ниво тениса подигне на виши ниво од оног који је пружао...

Није блистао Ђоковић, одиграо је далеко слабији меч него против Колшрајбера и Кудле, али се ипак пласирао у осмину финала где га чека бољи из дуела Феликса Оже-Алијасима и Уга Умбера.

Пред њим је викенд одмора и анализа како се други сет не би поновио у важнијој недељи Вимблдона, чак иако је његов део костура до финала "прочишћен", пошто је испао још један од носилаца и прошлогишњи вицешампион Кевин Андерсон.

Србин је уписао десету узастопну победу на Вимблдону, али мора још боље за трофеј:

НОВАК ЂОКОВИЋ - ХУБЕРТ ХУРКАЧ 3:1 (7:5, 6:7 (5:7), 6:1, 6:4)

Само у трећем и четвртом сету је Ђоковић био на свом досадашњем нивоу тениса, пошто је нашао решење да "уништи" позитивну енергију коју је Хуркач имао у прва два сета.

У првом сету гледали смо дуге размене и коначно направљен брејк на 6:5, међутим то није поколебало Пољака који је атрактивним потезима потом придобио део публике, а та упорност му се исплатила и у тај-брејку другог сета.

Новак није био потпуно фокусиран, дозволио је да ривал "генерише" већу енергију, а то се осликало и у резултату, односно Ђоковићу је стављено до знања да мора да "копа" за победу.

Млади тенисер из Пољске се "издувао" у трећем сету када је Новак брзо направио два брејка и за три пута мање времена повратио предност на семафору, док ће четврти сет био формалност јер је играо само један тенисер.

Следе два дана одмора и нови изазови у понедељак.

Тешка прва два сета. И на готово свих 15 гренд слем турнира које је Новак Ђоковић до сада освојио, био је бар по један такав меч. Као да не игра само да би прошао даље, него да намерно себе тестира, гура у теснаце из којих тражи пут. И увек га нађе. Тако је и данас. Најбољи тенисер света прошао је у четврто коло Отвореног првенства Енглеске победом над Хумбертом Хуркачем – 7:5, 6:7, 6:1, 6:4.

Увек када се победи, лаконски се констатује да је једно такво презнојавање добро дошло српском асу. Реално, кроз прва два кола је протутњао као брзи воз, ни загрејао се није. Сада као да је Новак сам решио да себи закомпликује ситуацију, па да мора да се напне да би победио. И успео је. После тесна два сета, у наредна два је готово са пола снаге дошао до тријумфа.

На наредном степенику Ђоковића чека бољи из дуела Ожије-Алијасим – Умбер. А, како као домине падају најопаснији ривали из његовог дела жреба, тако се Новаку отвара пут до финала. Испао је данас и Кевин Андерсон, прошлогодишњи ривал у борби за трофеј. Сада је аутопут пред светским бројем 1. Ваља га искористити.

Тесна су била прва два сета против Хуркача. Трајала су заједно готово два сата. У првом Новак је до брејка дошао тек на 5:5, мада су обојица имала брејк шансе пре тога.

У другом, у којем је Ђоковић имао успоне и падове у игри, Хуркач је на 6:5 имао две сет лопте које није искорисито. Отишло се у тај брејк, где је Пољак успео да надигра Србина, да изједначи на 1:1 и дигне вимблдонску публику на ноге.

Хлађење запаљене масе је уследило моментално. Хуркач је одуван са терена у трећем сету. Новак је одмах направио брејк, па други и за само 25 минута је повео са 2:1.

Рутинско одигравање у четвртом, последњем сету. Брејк за 2:1 и игром довољном да се контролише ток догађаја на терену Ђоковић је дошао до 6:4 и победе, за пролаз у четврто коло Вимблдона.

За још један корак ближе новој титули.

Извор:Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар