Мијат "гласа" за Остоју: Идеалан човјек за ФК!

Легендарни фудбалер "парног ваљка", некадашњи ас и спортски директор Реал Мадрида, Остоју Мијаиловића види као идеално решење за челно место у ФК Партизан.

Фудбал 05.07.2019 | 23:00
Мијат "гласа" за Остоју: Идеалан човјек за ФК!
Предраг Мијатовић чест је и радо виђен гост у просторијама клуба из Хумске улице.

Међутим, питање је да ли ће тако остати после јавног наступа и изношења мишљења о идеалном решењу за стабилизацију Фудбалског клуба Партизан.

Популарни "Мијат", који је као играч оставио дубок траг носећи црно-бели дрес, а касније голом у финалу Лиге шампиона 1998. вратио Реал на "кров Европе" после више од три деценије, сматра да је најбоље решење да фудбалску секцију "парног ваљка" преузме први човек кошаркашке – Остоја Мијаиловић, иначе противник садашње управе на последњим изборима у клубу.

Иако су од тада прошле скоро три године, "ратне секире" нису закопане, већ само мирују. И данас се упути по која отровна стрелица из оба правца…

На питање да ли би се прихватио одговорног посла у Партизану, Мијатовић одговара: "Искрено, нажалост, у реорганизацији Партизана нису довољне једна или две особе. Ради се о озбиљном послу, потребна је промена у свим структурама, институционално и економски, укључујући и комуникацију са медијима и навијачима", рекао је прослављени ас. 

"Не може се проблем Партизана решити доласком Пеђе Мијатовића. Мора да постоји план, идеја и стратегија како да се проблеми реше. Ништа се не решава за годину дана. Може да се деси да освојите неку титулу, што је наравно позитивна ствар, али титулом не смете да прикривате ствари које су ненормалне и негативне. Процес треба што пре започети са људима који имају знања и воље, да бисмо за пар година имали Партизан који зна шта хоће и како треба да функционише", наставио је Мијатовић.

По њему је позитиван пример Кошаркашки клуб Партизан и пословање под надзором Остоје Мијаиловића.

"Имамо пример КК Партизан, клуба са традиционално највећим амбицијама, који је због бројних проблема морао да преузме човек из бизниса, који зна шта хоће, који има стратегију и зна да направи организацију, а пре свега је партизановац", нагласио је Мијат и додао: 

"Председник Остоја Мијаиловић на најбољи могући начин враћа клуб тамо где му је место. Мислим да је Остоја способан да преузме то на себе, не знам да ли он то жели, али знам да он и људи слични њему могу да направе добру организацију која ће за неколико година резултирати стабилним клубом. Стабилан клуб није онај који осваја титуле, већ онај који добро ради, који наравно има високе амбиције, али и без трофеја сви схватају да је тај клуб добро организован и да ће спортски резултати доћи", завршио је Предраг Мијатовић.  

Остоја Мијаиловић није радо виђен лик у Фудбалском клубу Партизан. Вратићемо вас три године уназад и оне прекинуте Скупштине црно-белих, која је више личила на ријалити него на озбиљну ствар. Тада су на супротним странама били доскорашњи велики пријатељи, дугогодишњи сарадници Жарко Зечевић и Ненад Бјековић, који је био кандидат "опозиције" на изборној скупштини Партизана. Уз Бјековића су били Саво Милошевић (сада тренер Партизана), потом легенде клуба, међу којима Момчило Вукотић, али и бивши председник Драган Ђурић, који је оставо многе "репове" за собом. На Бјековићевој страни сале је требало да буде и Остоја Мијаиловић, коме није био уопште омогућен улаз у "Земунело".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар