Mijat "glasa" za Ostoju: Idealan čovjek za FK!

Legendarni fudbaler "parnog valjka", nekadašnji as i sportski direktor Real Madrida, Ostoju Mijailovića vidi kao idealno rešenje za čelno mesto u FK Partizan.

Fudbal 05.07.2019 | 23:00
Mijat "glasa" za Ostoju: Idealan čovjek za FK!
Predrag Mijatović čest je i rado viđen gost u prostorijama kluba iz Humske ulice.

Međutim, pitanje je da li će tako ostati posle javnog nastupa i iznošenja mišljenja o idealnom rešenju za stabilizaciju Fudbalskog kluba Partizan.

Popularni "Mijat", koji je kao igrač ostavio dubok trag noseći crno-beli dres, a kasnije golom u finalu Lige šampiona 1998. vratio Real na "krov Evrope" posle više od tri decenije, smatra da je najbolje rešenje da fudbalsku sekciju "parnog valjka" preuzme prvi čovek košarkaške – Ostoja Mijailović, inače protivnik sadašnje uprave na poslednjim izborima u klubu.

Iako su od tada prošle skoro tri godine, "ratne sekire" nisu zakopane, već samo miruju. I danas se uputi po koja otrovna strelica iz oba pravca…

Na pitanje da li bi se prihvatio odgovornog posla u Partizanu, Mijatović odgovara: "Iskreno, nažalost, u reorganizaciji Partizana nisu dovoljne jedna ili dve osobe. Radi se o ozbiljnom poslu, potrebna je promena u svim strukturama, institucionalno i ekonomski, uključujući i komunikaciju sa medijima i navijačima", rekao je proslavljeni as. 

"Ne može se problem Partizana rešiti dolaskom Peđe Mijatovića. Mora da postoji plan, ideja i strategija kako da se problemi reše. Ništa se ne rešava za godinu dana. Može da se desi da osvojite neku titulu, što je naravno pozitivna stvar, ali titulom ne smete da prikrivate stvari koje su nenormalne i negativne. Proces treba što pre započeti sa ljudima koji imaju znanja i volje, da bismo za par godina imali Partizan koji zna šta hoće i kako treba da funkcioniše", nastavio je Mijatović.

Po njemu je pozitivan primer Košarkaški klub Partizan i poslovanje pod nadzorom Ostoje Mijailovića.

"Imamo primer KK Partizan, kluba sa tradicionalno najvećim ambicijama, koji je zbog brojnih problema morao da preuzme čovek iz biznisa, koji zna šta hoće, koji ima strategiju i zna da napravi organizaciju, a pre svega je partizanovac", naglasio je Mijat i dodao: 

"Predsednik Ostoja Mijailović na najbolji mogući način vraća klub tamo gde mu je mesto. Mislim da je Ostoja sposoban da preuzme to na sebe, ne znam da li on to želi, ali znam da on i ljudi slični njemu mogu da naprave dobru organizaciju koja će za nekoliko godina rezultirati stabilnim klubom. Stabilan klub nije onaj koji osvaja titule, već onaj koji dobro radi, koji naravno ima visoke ambicije, ali i bez trofeja svi shvataju da je taj klub dobro organizovan i da će sportski rezultati doći", završio je Predrag Mijatović.  

Ostoja Mijailović nije rado viđen lik u Fudbalskom klubu Partizan. Vratićemo vas tri godine unazad i one prekinute Skupštine crno-belih, koja je više ličila na rijaliti nego na ozbiljnu stvar. Tada su na suprotnim stranama bili doskorašnji veliki prijatelji, dugogodišnji saradnici Žarko Zečević i Nenad Bjeković, koji je bio kandidat "opozicije" na izbornoj skupštini Partizana. Uz Bjekovića su bili Savo Milošević (sada trener Partizana), potom legende kluba, među kojima Momčilo Vukotić, ali i bivši predsednik Dragan Đurić, koji je ostavo mnoge "repove" za sobom. Na Bjekovićevoj strani sale je trebalo da bude i Ostoja Mijailović, kome nije bio uopšte omogućen ulaz u "Zemunelo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar