WБ: Наставља се сјеча фаворита!

Пеља прегазио Андерсона! Прошлогодишњи финалиста заустављен након само три сета у трећем колу. Аргентинац иде на Раонића за четвртфинале.  Аргентинац наставио да "склања" фаворите – Ђоковићев пут додатно олакшан! Аргентински тенисер Гвидо Пеља поново је направио велико изненађење на Вимблдону, овога пута избацивши Кевина Андерсона.

Тенис 05.07.2019 | 17:34
WБ: Наставља се сјеча фаворита!
Пеља је победио браниоца титуле неочекивано лако – 6:4, 6:3, 7:6(4), после два часа и 36 минута борбе.

Аргентинац је тако другу годину заредом избацио једног од фаворита, пошто је прошле сезоне елиминисао Марина Чилића, који је тада био актуелни бранилац финала.

Андерсон, осми тенисер света, по завршетку Вимблдона осетиће значајан пад на АТП ранг листи, с обзиром да ће изгубити 1.110 бодова. Тренутно је пројектован за 11. позицију.

Јужноафриканац је створио четири брејк прилике на мечу пре него што је Пеља створио једну, али му то није помогло. Аргентинац се спасао, дошао до брејк/сет лопти, а затим и до 1-0.

У другом сету Пеља је горостасном противнику одузео сервис чак два пута. Андерсон је једном узвратио истом мером, али је поклекао у осмом гему, који је био кључан за тај део игре.

У трећем сету виђен је огроман број брејк лопти, али ниједан брејк. Пеља је направио малтене исти број винера током тог дела игре као Кевин (19-17), али неупоредиво мањи број грешака (16-3).

Пеља је у првом поену тај-брејка направио мини-брејк, а потом га сачувао и заслужено се пласирао у осмину финала.

У наредном колу Аргентинац, којем је шљака омиљена подлога, играће против још једног "бомбардера", Милоша Раонића.

Вимблдон је остао без још једног носиоца и потенцијалног шампиона! Серија испадања фаворита се наставља и данас, и то углавном у Ђоковићевој половини жреба. Након Стефаноса Циципаса, Александера Зверева, Григора Димитрова, Гаела Монфиса и Стена Вавринке, овој одабраној, али несрећној дружини придружио се и Кевин Андерсон!

Прошлогодишњи финалиста најпрестижнијег тениског такмичења на свету дожиивео је велики шок у трећем колу пошто га је у потпуности надјачао и надиграо јужноамерички "шљакаш", Гвидо Пеља. Аргентинац, иначе 26. носилац на лондонском гренд слему, успео је да у три сета, али чак за два сата и 33 минута веома напетог сусрета слави резултатаом 6:4, 6:3 и 7:6 (4). Јужниоафриканац је, слично као и прошле године у борби за титулу против Новака Ђоковића слабо отворио меч и док је дошао себи све је практично било готово. Да је успео да се избори за трећи сет, вероватно би дошао и до преокрета. Али, није...

Андерсону остаје да добро размисли где је погрешио, а  то ће на следећој АТП ранг листи морати да ради ван Топ 10 одакле испада пошто је изгубио прегршт поена. Гвидо Пеља, који је прилично добро амортизовао паклене сервисе 203 цм високог противника, у борби за четвертфионале у понедељак излази на мегдан Канађанину Милошу Раонићу који је био бољи од Американца Рајлија Опелке.

Беноа Пер је такође наставио да ужива у одличној недељи на Вимблдону, несвакидашње за њега. Он је у четири сета (5:7, 7:6, 6:3, 7:2) савладао Чеха Јиржија Веселог, који је раније елиминисао Сашу Зверева.

До победе је дошао и Роберто Баутиста Агут, који је, као на Аустралијан опену, елиминисао Руса Карена Хачанова у три сета – 6:3, 7:6, 6:1.

Управо ће се Шпанац Агут и Француз Пер састати у осмини финала.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар