WB: Nastavlja se sječa favorita!

Pelja pregazio Andersona! Prošlogodišnji finalista zaustavljen nakon samo tri seta u trećem kolu. Argentinac ide na Raonića za četvrtfinale.  Argentinac nastavio da "sklanja" favorite – Đokovićev put dodatno olakšan! Argentinski teniser Gvido Pelja ponovo je napravio veliko iznenađenje na Vimbldonu, ovoga puta izbacivši Kevina Andersona.

Tenis 05.07.2019 | 17:34
WB: Nastavlja se sječa favorita!
Pelja je pobedio branioca titule neočekivano lako – 6:4, 6:3, 7:6(4), posle dva časa i 36 minuta borbe.

Argentinac je tako drugu godinu zaredom izbacio jednog od favorita, pošto je prošle sezone eliminisao Marina Čilića, koji je tada bio aktuelni branilac finala.

Anderson, osmi teniser sveta, po završetku Vimbldona osetiće značajan pad na ATP rang listi, s obzirom da će izgubiti 1.110 bodova. Trenutno je projektovan za 11. poziciju.

Južnoafrikanac je stvorio četiri brejk prilike na meču pre nego što je Pelja stvorio jednu, ali mu to nije pomoglo. Argentinac se spasao, došao do brejk/set lopti, a zatim i do 1-0.

U drugom setu Pelja je gorostasnom protivniku oduzeo servis čak dva puta. Anderson je jednom uzvratio istom merom, ali je poklekao u osmom gemu, koji je bio ključan za taj deo igre.

U trećem setu viđen je ogroman broj brejk lopti, ali nijedan brejk. Pelja je napravio maltene isti broj vinera tokom tog dela igre kao Kevin (19-17), ali neuporedivo manji broj grešaka (16-3).

Pelja je u prvom poenu taj-brejka napravio mini-brejk, a potom ga sačuvao i zasluženo se plasirao u osminu finala.

U narednom kolu Argentinac, kojem je šljaka omiljena podloga, igraće protiv još jednog "bombardera", Miloša Raonića.

Vimbldon je ostao bez još jednog nosioca i potencijalnog šampiona! Serija ispadanja favorita se nastavlja i danas, i to uglavnom u Đokovićevoj polovini žreba. Nakon Stefanosa Cicipasa, Aleksandera Zvereva, Grigora Dimitrova, Gaela Monfisa i Stena Vavrinke, ovoj odabranoj, ali nesrećnoj družini pridružio se i Kevin Anderson!

Prošlogodišnji finalista najprestižnijeg teniskog takmičenja na svetu dožiiveo je veliki šok u trećem kolu pošto ga je u potpunosti nadjačao i nadigrao južnoamerički "šljakaš", Gvido Pelja. Argentinac, inače 26. nosilac na londonskom grend slemu, uspeo je da u tri seta, ali čak za dva sata i 33 minuta veoma napetog susreta slavi rezultataom 6:4, 6:3 i 7:6 (4). Južnioafrikanac je, slično kao i prošle godine u borbi za titulu protiv Novaka Đokovića slabo otvorio meč i dok je došao sebi sve je praktično bilo gotovo. Da je uspeo da se izbori za treći set, verovatno bi došao i do preokreta. Ali, nije...

Andersonu ostaje da dobro razmisli gde je pogrešio, a  to će na sledećoj ATP rang listi morati da radi van Top 10 odakle ispada pošto je izgubio pregršt poena. Gvido Pelja, koji je prilično dobro amortizovao paklene servise 203 cm visokog protivnika, u borbi za četvertfionale u ponedeljak izlazi na megdan Kanađaninu Milošu Raoniću koji je bio bolji od Amerikanca Rajlija Opelke.

Benoa Per je takođe nastavio da uživa u odličnoj nedelji na Vimbldonu, nesvakidašnje za njega. On je u četiri seta (5:7, 7:6, 6:3, 7:2) savladao Čeha Jiržija Veselog, koji je ranije eliminisao Sašu Zvereva.

Do pobede je došao i Roberto Bautista Agut, koji je, kao na Australijan openu, eliminisao Rusa Karena Hačanova u tri seta – 6:3, 7:6, 6:1.

Upravo će se Španac Agut i Francuz Per sastati u osmini finala.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar