Потврђено: Гордић прва Партизанова "ласта"!

МВП финала АБА лиге 2018. године вратио се у црно-бело јато, као што је и најављено пре тачно недељу дана.  Повратак у црно-бели дрес након седам година!

Кошарка 05.07.2019 | 20:25
Потврђено: Гордић прва Партизанова "ласта"!
Немања Гордић, регионални шампион са Партизаном 2013. и са екипом Будућности 2018. године, од петка је и званично плејмејкер црно-белих. Други пут у каријери!

У трансферу из Подгорице најављеном пре недељу дана, када му се Будућност захвалила на свему учињеном у претходне три сезоне, тридесетогодишњи кошаркаш је постао прво појачање црно-белих овог лета.

Познато је да су отишли Алекс Ренфро (Зенит), Џок Лендејл (Жалгирис) и Урош Трифуновић (Мега, позајмица), неким играчима су истекли уговори и остаје да се види ко ће евентуално остати, док је Огњену Јарамазу истекла позајмица из Сан Пабло Бургоса и он је тренутно члан тог шпанског клуба.

Између два периода проведена у главном граду Црне Горе (2005-2010 и 2016-2019), Гордић је поред Партизана играо за Цедевиту, Игокеу, украјински Азовмаш и Рому.

Са екипом црно-белих у којој су били још Богдановић, Милосављевић, Лучић, Ловерњ, Бертанс, Мусли, Вестерман, Милутинов, Гагић... освојио је АБА лигу и првенство Србије.

Партизан није навео дужину уговора са Немањом Гордићем.

Играч који је у протекле три године био главни играч Подгоричке Будућности носио је дрес Партизана већ у сезони 2012/2013, а сада се очекује да преузме диригентску палицу екипе и својим искуством и квалитетом је води у борби на свим фронтовима.

Гордић је између Партизана и Будућности - са којом је у сезони 2017/2018 понео титулу шампиона Јадранске лиге и изборио учешће у Евролиги - играо и за Игокеу и Цедевиту, уз периоде у Азовмашу. Претходно је наступао за Лотоматику и Азовмаш.

Црно-бели нису саопштили дужину трајања Гордићевог уговора у Хумској, али је претходно најваљивано да би требало да буде у питању једногодишња сарадња.

Гордић је са Партизаном у сезони 2012/2013. освојио АБА лигу и Суперлигу Србије. Прошле сезоне је у АБА лиги просечно постизао 9,4 поена, уз 4,3 асистенције по утакмици. У много јачој конкуренцији у Евролиги је у просеку бележио 7,6 поена уз 3,6 асистенција по мечу, али би свакако требало да представља капитално појачање за тим Андрее Тринкијерија. Уосталом, кад је предводио Будућност до титуле првака Јадранске лиге доминирао је теренима широм старе Југославије и у просеку убацивао 15,3 поена уз 4,4 асистенције по утакмици.

С тим да је ово само прва коцкица у црно-белом мозаику за наредну сезону. Још је много посла пред управом клуба. Амар Гегић је напустио клуб, млади Урош Трифуновић је позајмљен Меги, Вањи Маринковићууговор истиче следећег лета, па није немогуће да га клуб прода за адекватно обештећење, посебно зато што га је Сакраменто узео на НБА драфту, а по медијима се провлачило и да је за њега озбиљно загризао Олимпијакос.

Уговори су истекли и Новици Величковићу, који ће ипак вероватно остати у клубу, те Ђорђу Гагићу. Његов останак већ није тако известан, а како су црно-бели остали и без Џока Лендејла тренутно Партизан као једину сигурну петицу има Николу Јанковића. Што ће рећи да се приоритетно тражи бар један озбиљан центар. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар