Potvrđeno: Gordić prva Partizanova "lasta"!

MVP finala ABA lige 2018. godine vratio se u crno-belo jato, kao što je i najavljeno pre tačno nedelju dana.  Povratak u crno-beli dres nakon sedam godina!

Košarka 05.07.2019 | 20:25
Potvrđeno: Gordić prva Partizanova "lasta"!
Nemanja Gordić, regionalni šampion sa Partizanom 2013. i sa ekipom Budućnosti 2018. godine, od petka je i zvanično plejmejker crno-belih. Drugi put u karijeri!

U transferu iz Podgorice najavljenom pre nedelju dana, kada mu se Budućnost zahvalila na svemu učinjenom u prethodne tri sezone, tridesetogodišnji košarkaš je postao prvo pojačanje crno-belih ovog leta.

Poznato je da su otišli Aleks Renfro (Zenit), Džok Lendejl (Žalgiris) i Uroš Trifunović (Mega, pozajmica), nekim igračima su istekli ugovori i ostaje da se vidi ko će eventualno ostati, dok je Ognjenu Jaramazu istekla pozajmica iz San Pablo Burgosa i on je trenutno član tog španskog kluba.

Između dva perioda provedena u glavnom gradu Crne Gore (2005-2010 i 2016-2019), Gordić je pored Partizana igrao za Cedevitu, Igokeu, ukrajinski Azovmaš i Romu.

Sa ekipom crno-belih u kojoj su bili još Bogdanović, Milosavljević, Lučić, Lovernj, Bertans, Musli, Vesterman, Milutinov, Gagić... osvojio je ABA ligu i prvenstvo Srbije.

Partizan nije naveo dužinu ugovora sa Nemanjom Gordićem.

Igrač koji je u protekle tri godine bio glavni igrač Podgoričke Budućnosti nosio je dres Partizana već u sezoni 2012/2013, a sada se očekuje da preuzme dirigentsku palicu ekipe i svojim iskustvom i kvalitetom je vodi u borbi na svim frontovima.

Gordić je između Partizana i Budućnosti - sa kojom je u sezoni 2017/2018 poneo titulu šampiona Jadranske lige i izborio učešće u Evroligi - igrao i za Igokeu i Cedevitu, uz periode u Azovmašu. Prethodno je nastupao za Lotomatiku i Azovmaš.

Crno-beli nisu saopštili dužinu trajanja Gordićevog ugovora u Humskoj, ali je prethodno najvaljivano da bi trebalo da bude u pitanju jednogodišnja saradnja.

Gordić je sa Partizanom u sezoni 2012/2013. osvojio ABA ligu i Superligu Srbije. Prošle sezone je u ABA ligi prosečno postizao 9,4 poena, uz 4,3 asistencije po utakmici. U mnogo jačoj konkurenciji u Evroligi je u proseku beležio 7,6 poena uz 3,6 asistencija po meču, ali bi svakako trebalo da predstavlja kapitalno pojačanje za tim Andree Trinkijerija. Uostalom, kad je predvodio Budućnost do titule prvaka Jadranske lige dominirao je terenima širom stare Jugoslavije i u proseku ubacivao 15,3 poena uz 4,4 asistencije po utakmici.

S tim da je ovo samo prva kockica u crno-belom mozaiku za narednu sezonu. Još je mnogo posla pred upravom kluba. Amar Gegić je napustio klub, mladi Uroš Trifunović je pozajmljen Megi, Vanji Marinkovićuugovor ističe sledećeg leta, pa nije nemoguće da ga klub proda za adekvatno obeštećenje, posebno zato što ga je Sakramento uzeo na NBA draftu, a po medijima se provlačilo i da je za njega ozbiljno zagrizao Olimpijakos.

Ugovori su istekli i Novici Veličkoviću, koji će ipak verovatno ostati u klubu, te Đorđu Gagiću. Njegov ostanak već nije tako izvestan, a kako su crno-beli ostali i bez Džoka Lendejla trenutno Partizan kao jedinu sigurnu peticu ima Nikolu Jankovića. Što će reći da se prioritetno traži bar jedan ozbiljan centar. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar