Чеферин: Морамо промијенити ЛШ!

Да бисмо заштитили клубове попут Ајакса! Први човек УЕФА Александар Чеферин најавио је да би у будућности могло да дође до одређених промена у Лиги шампиона.

Фудбал 06.07.2019 | 09:22
Чеферин: Морамо промијенити ЛШ!
Промене се пре свега односе на структуру и систем самог такмичења.

Један од предлога јесте да екипе које прођу у нокаут фазу такмичења аутоматски обезбеде учешће у Лиги шампиона за наредну сезону.

Ова идеја је изнета пре свега да би се избегла ситуација која се десила ове године где Ајакс који је играо полуфинале мора да тражи кроз квалификације шансу за наредно издање овог такмичења.

"Желимо да заштитимо тимове попут Ајакса ове године, јер се они сада налазе у ситуацији да продају своје најбоље играче јер не знају да ли ће следеће године играти у Лиги шампиона"рекао је Чеферин за британски Тајмс.

Председник Европске куће фудбала је говорио и о осталим идејама и опцијама да би се спречиле овакве ситуације:

"Мислим да не треба да заштитимо превише клубова јер онда такмичење постаје затворено, ипак неки се морају заштитити. Једна од идеја је екипа која дође до одређеног кола такмичења обезбеди директно учешће за наредну годину. 11. септембра се организује састанак са представницима клубова где ћемо више причати о овоме".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар