Čeferin: Moramo promijeniti LŠ!

Da bismo zaštitili klubove poput Ajaksa! Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin najavio je da bi u budućnosti moglo da dođe do određenih promena u Ligi šampiona.

Fudbal 06.07.2019 | 09:22
Čeferin: Moramo promijeniti LŠ!
Promene se pre svega odnose na strukturu i sistem samog takmičenja.

Jedan od predloga jeste da ekipe koje prođu u nokaut fazu takmičenja automatski obezbede učešće u Ligi šampiona za narednu sezonu.

Ova ideja je izneta pre svega da bi se izbegla situacija koja se desila ove godine gde Ajaks koji je igrao polufinale mora da traži kroz kvalifikacije šansu za naredno izdanje ovog takmičenja.

"Želimo da zaštitimo timove poput Ajaksa ove godine, jer se oni sada nalaze u situaciji da prodaju svoje najbolje igrače jer ne znaju da li će sledeće godine igrati u Ligi šampiona"rekao je Čeferin za britanski Tajms.

Predsednik Evropske kuće fudbala je govorio i o ostalim idejama i opcijama da bi se sprečile ovakve situacije:

"Mislim da ne treba da zaštitimo previše klubova jer onda takmičenje postaje zatvoreno, ipak neki se moraju zaštititi. Jedna od ideja je ekipa koja dođe do određenog kola takmičenja obezbedi direktno učešće za narednu godinu. 11. septembra se organizuje sastanak sa predstavnicima klubova gde ćemo više pričati o ovome".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar