Екстази + кокаин = затвор!

Двоструки освајач олимпијског сребра, Аустралијанац Џек Бобриџ због трговине и коришчења нарктоика осуђен на 4,5 година иза решетака.

Остали спортови 05.07.2019 | 18:31
Екстази + кокаин = затвор!
Спорт је, кажу уточиште од улице, лоших пријатеља и утицаја и лоших ствари. Пут ка здрављу, срећи и богатству. Тако се барем замишља идеални живот врхунског атлете.

Иза кулиса ситуација је потпуно другачија, нарочито када су у питању професионална такмичења у које је укључена велика количина новца и моћи. Ту се јављају допинг, намештања, подметања... Млади људи ту дођу као експерименталне лутке које све "гутају".   А када дође до проблема, када поклекну и пропадну, остављени су на цедилу.

То је прича и о паду двоструког освајача сребрних олимпијских медаља, Џека Бобриџа. Млади, 29-годишњи Аустралијанац, који је пре три године био приморан да прекине успешну каријеру пошто је оболео од реуматоидног артритиса, аутоимуне болести од које пати и чувена тенисерка Каролина Вознијацки, а верује се да је узрок управо допинг. У таквим ситуацијама, спортисти се често окрећу наркотицима због умањења болова, али и депресије  због нежељеног краја каријере, што се догодило и Бобриџу који је користио кокаин и екстази.

Чувени бициклиста је "пао" тако што је таблете екстазија током 2017. давао пријатељу, који их је потом препродавао у једном клубу у Перту, једном приликом и полицајцу у цивилу. Круг је брзо затворен, а тамошњи судови су ефикасни те је синоћ изречена казна од 4,5 година иза решетака, са правом на помиловање након 18 месеци.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар