Ekstazi + kokain = zatvor!

Dvostruki osvajač olimpijskog srebra, Australijanac Džek Bobridž zbog trgovine i koriščenja narktoika osuđen na 4,5 godina iza rešetaka.

Ostali sportovi 05.07.2019 | 18:31
Ekstazi + kokain = zatvor!
Sport je, kažu utočište od ulice, loših prijatelja i uticaja i loših stvari. Put ka zdravlju, sreći i bogatstvu. Tako se barem zamišlja idealni život vrhunskog atlete.

Iza kulisa situacija je potpuno drugačija, naročito kada su u pitanju profesionalna takmičenja u koje je uključena velika količina novca i moći. Tu se javljaju doping, nameštanja, podmetanja... Mladi ljudi tu dođu kao eksperimentalne lutke koje sve "gutaju".   A kada dođe do problema, kada pokleknu i propadnu, ostavlJeni su na cedilu.

To je priča i o padu dvostrukog osvajača srebrnih olimpijskih medalja, Džeka Bobridža. Mladi, 29-godišnji Australijanac, koji je pre tri godine bio primoran da prekine uspešnu karijeru pošto je oboleo od reumatoidnog artritisa, autoimune bolesti od koje pati i čuvena teniserka Karolina Voznijacki, a veruje se da je uzrok upravo doping. U takvim situacijama, sportisti se često okreću narkoticima zbog umanjenja bolova, ali i depresije  zbog neželjenog kraja karijere, što se dogodilo i Bobridžu koji je koristio kokain i ekstazi.

Čuveni biciklista je "pao" tako što je tablete ekstazija tokom 2017. davao prijatelju, koji ih je potom preprodavao u jednom klubu u Pertu, jednom prilikom i policajcu u civilu. Krug je brzo zatvoren, a tamošnji sudovi su efikasni te je sinoć izrečena kazna od 4,5 godina iza rešetaka, sa pravom na pomilovanje nakon 18 meseci.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar