Партизанов Рикардо рекао Томанеу: Звезда је највећа!

Нови нападач црвено-белих промовисан на стадиону "Рајко Митић". Разговарао са неколицином земљака, укључујући и нападача Партизана.

Фудбал 05.07.2019 | 16:56
Партизанов Рикардо рекао Томанеу: Звезда је највећа!
Нови Португалац у нападу Црвене звезде. 

Антонио Мануел Фернандеш Мендеш познатији као Томане, који је потписао трогодишњи уговор са српским шампионом, открио је данас новинарима занимљивост. Када је дефинитивно "преломио" да се пресели у Београд, чуо се са својим земљаком, Рикардом Гомешом, који предводи напад Партизана.

"Разговарао сам са неколико играча који су играли у Србији и на Балкану, као и са Рикардом који му је рекао да је Звезда највећи клуб на Балкану", рекао је Португалац, односно тако је гласио превод преводиоца на конференцији за новинаре на којој је преддстављен нови играч Црвене звезде. 

Преговори са Томанеом су се одужили.

"Тешко је за сваког играча када тренира у ишчекивању. Своје услове сам договорио још пре месец и по дана, али морао сам да сачекам. Срећом све се добро завршило. "Било би боље да сам дошао раније, али мислим да сам довољно спреман, а свакако ми предстоји још много рада. Први утисци су супер, одлично сам прихваћен и сада је на мени да се докажем радом", каже нови играч Звезде.

Упитан шта зна о Звезди и да ли зна за неке раније Португалце, одговорио је: "Знам за Уга Вијеиру, био је љубимац навијача и оставио свој печат, а надам се да ћу и ја успети у томе".

Није желео да се упушта у број голова које би обећао навијачима.

"Немам одређени број голова којим бих се оптерећивао. Желим да будем у служби тима и то је мој циљ", рекао је он и додао: "Не знам ништа о конкуренцији, уз поштовање саиграчима, свакако ћу се борити и покушати да се наметнем за место у тиму".

Сортски директор Црвене звезде Митар Мркела говорио је о најважнијим карактеристикама новог играча:

"Даје голове на различите начине, главом ногом из, дриблинга. Пратили смо га дуго, желели га и прошле године и на нашу срећу сада се трансфер и реализовао. Не видим Томанеа по боку, иако има одличну брзину. Он је шпиц и доста је снажан, уме да се загради".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар