Partizanov Rikardo rekao Tomaneu: Zvezda je najveća!

Novi napadač crveno-belih promovisan na stadionu "Rajko Mitić". Razgovarao sa nekolicinom zemljaka, uključujući i napadača Partizana.

Fudbal 05.07.2019 | 16:56
Partizanov Rikardo rekao Tomaneu: Zvezda je najveća!
Novi Portugalac u napadu Crvene zvezde. 

Antonio Manuel Fernandeš Mendeš poznatiji kao Tomane, koji je potpisao trogodišnji ugovor sa srpskim šampionom, otkrio je danas novinarima zanimljivost. Kada je definitivno "prelomio" da se preseli u Beograd, čuo se sa svojim zemljakom, Rikardom Gomešom, koji predvodi napad Partizana.

"Razgovarao sam sa nekoliko igrača koji su igrali u Srbiji i na Balkanu, kao i sa Rikardom koji mu je rekao da je Zvezda najveći klub na Balkanu", rekao je Portugalac, odnosno tako je glasio prevod prevodioca na konferenciji za novinare na kojoj je preddstavljen novi igrač Crvene zvezde. 

Pregovori sa Tomaneom su se odužili.

"Teško je za svakog igrača kada trenira u iščekivanju. Svoje uslove sam dogovorio još pre mesec i po dana, ali morao sam da sačekam. Srećom sve se dobro završilo. "Bilo bi bolje da sam došao ranije, ali mislim da sam dovoljno spreman, a svakako mi predstoji još mnogo rada. Prvi utisci su super, odlično sam prihvaćen i sada je na meni da se dokažem radom", kaže novi igrač Zvezde.

Upitan šta zna o Zvezdi i da li zna za neke ranije Portugalce, odgovorio je: "Znam za Uga Vijeiru, bio je ljubimac navijača i ostavio svoj pečat, a nadam se da ću i ja uspeti u tome".

Nije želeo da se upušta u broj golova koje bi obećao navijačima.

"Nemam određeni broj golova kojim bih se opterećivao. Želim da budem u službi tima i to je moj cilj", rekao je on i dodao: "Ne znam ništa o konkurenciji, uz poštovanje saigračima, svakako ću se boriti i pokušati da se nametnem za mesto u timu".

Sortski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela govorio je o najvažnijim karakteristikama novog igrača:

"Daje golove na različite načine, glavom nogom iz, driblinga. Pratili smo ga dugo, želeli ga i prošle godine i na našu sreću sada se transfer i realizovao. Ne vidim Tomanea po boku, iako ima odličnu brzinu. On je špic i dosta je snažan, ume da se zagradi".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar