Партизан у петом "шеширу" за жријеб Еврокупа!

КК Партизан налази се у петом "шеширу" за жреб група Еврокупа, са Трентом, Монаком и Брешом.  Будућност и Цедевита у трећем.  Црно-бели ће наредног петка (12. јула) сазнати имена пет ривалских тимова у првој фази Еврокупа.

Кошарка 05.07.2019 | 16:37
Партизан у петом "шеширу" за жријеб Еврокупа!
Жреб је на програму 12. јула у Барселони.

Еврокуп је 24 учесника рангирао на збира клупских коефицијената из претходне три европске сезоне, укључујући Евролиги.

Екипе ће бити подељење у четири групе, а у истој се не могу наћи тимови из исте земље, осим ако земља нема пет представника, што значи да Партизан неће моћи да буде у групи са ривалиа из АБА лиге – Будућношћу и Цедевитом Олимпијом који су у трећем "шеширу".

Најнижа позиција коју клуб из неке лиге може да добије у "шеширима" се одређује према резултатима најгорег тима из сваке лиге, па је тако грчки Промитеас у првом шеширу, а израелски Макаби Ришон у другом.

Преостала два представника АБА лиге, Будућност и новоформирана Цедевита Олимпија, налазе се у трећем шеширу, али такође неће играти против Партизана у првој фази, јер у Еврокуп улазе из истог "домаћег" такмичења.

У саопштењу из Барселоне објашњено је да су шешири састављени по пласману на клупској ранг листи, која се формира на основу резултата остварених у Евролигу и(ли) Еврокупу током претходне три сезоне.

Остаје онда нејасно како је грчки Промитеас у првом шеширу, с обзиром на то да је од евротакмичења играо само ФИБА Лигу шампиона у сезони 2018/19, или како је израелски Макаби Ришон у другом шеширу...

Нова сезона Еврокупа почиње 1. октобра, прва фаза траје до 18. децембра, Топ 16 је на програму од 7. јануара до 4. марта, а плеј-оф почиње 17. марта.

Термини финала су 21, 24. и 27. април 2020. године.

"Шешир" 1: Промитеас, Дарушафака, Уникаха, Локомотива Кубањ
"Шешир" 2: УНИКС, Макаби Ришон, Галатасарај, Ритас
"Шешир" 3: Будућност, Цедевита Олимпија, Тофаш, Улм
"Шешир" 4: Андора, Хувентуд, Олденбург, Лимож
"Шешир" 5: Партизан, Тренто, Монако, Бреша
"Шешир" 6: Нантер, Венеција, Болоња, Гдањск

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар