Partizan u petom "šeširu" za žrijeb Evrokupa!

KK Partizan nalazi se u petom "šeširu" za žreb grupa Evrokupa, sa Trentom, Monakom i Brešom.  Budućnost i Cedevita u trećem.  Crno-beli će narednog petka (12. jula) saznati imena pet rivalskih timova u prvoj fazi Evrokupa.

Košarka 05.07.2019 | 16:37
Partizan u petom "šeširu" za žrijeb Evrokupa!
Žreb je na programu 12. jula u Barseloni.

Evrokup je 24 učesnika rangirao na zbira klupskih koeficijenata iz prethodne tri evropske sezone, uključujući Evroligi.

Ekipe će biti podeljenje u četiri grupe, a u istoj se ne mogu naći timovi iz iste zemlje, osim ako zemlja nema pet predstavnika, što znači da Partizan neće moći da bude u grupi sa rivalia iz ABA lige – Budućnošću i Cedevitom Olimpijom koji su u trećem "šeširu".

Najniža pozicija koju klub iz neke lige može da dobije u "šeširima" se određuje prema rezultatima najgoreg tima iz svake lige, pa je tako grčki Promiteas u prvom šeširu, a izraelski Makabi Rišon u drugom.

Preostala dva predstavnika ABA lige, Budućnost i novoformirana Cedevita Olimpija, nalaze se u trećem šeširu, ali takođe neće igrati protiv Partizana u prvoj fazi, jer u Evrokup ulaze iz istog "domaćeg" takmičenja.

U saopštenju iz Barselone objašnjeno je da su šeširi sastavljeni po plasmanu na klupskoj rang listi, koja se formira na osnovu rezultata ostvarenih u Evroligu i(li) Evrokupu tokom prethodne tri sezone.

Ostaje onda nejasno kako je grčki Promiteas u prvom šeširu, s obzirom na to da je od evrotakmičenja igrao samo FIBA Ligu šampiona u sezoni 2018/19, ili kako je izraelski Makabi Rišon u drugom šeširu...

Nova sezona Evrokupa počinje 1. oktobra, prva faza traje do 18. decembra, Top 16 je na programu od 7. januara do 4. marta, a plej-of počinje 17. marta.

Termini finala su 21, 24. i 27. april 2020. godine.

"Šešir" 1: Promiteas, Darušafaka, Unikaha, Lokomotiva Kubanj
"Šešir" 2: UNIKS, Makabi Rišon, Galatasaraj, Ritas
"Šešir" 3: Budućnost, Cedevita Olimpija, Tofaš, Ulm
"Šešir" 4: Andora, Huventud, Oldenburg, Limož
"Šešir" 5: Partizan, Trento, Monako, Breša
"Šešir" 6: Nanter, Venecija, Bolonja, Gdanjsk

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar